InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKikapcsoló

KönyvNeked – Szuper könyvek a hűvösebb napokra

Philippa Gregory: Sötét vizeken

A füvesasszonyban megismert szereplők története folytatódik Philippa Gregory új regényében. A polgárháború utáni Londonban és Velence aranytól ragyogó utcáin játszódó történet erős, önálló nőket mutat be, akik mindenre készek, hogy boldoguljanak egy férfiak uralta világban. Mindenki vágyik valamire: szeretetre, gazdagságra, családi otthonra. De hogyan lesz ebből a vágyból pusztító erejű, elvakult megszállottság? És mire képes az ember, hogy megszerezze, amit akar?
Libri Kiadó

Polcz Alaine: Magam világa – Emlékkönyv a szerző születésének 100. évfordulójára

Polcz Alaine pszichológus, író, tanatológus születésének 100. évfordulója alkalmából jelenik meg ez a kötet, amely a szerző életútját, szerteágazó szakmai és írói munkásságát mutatja be, megidézve ennek a különös női sorsnak a jelentősebb fordulópontjait is. Az emlékkönyvben Polcz Alaine írásaiból, interjúiból és levelezéséből vett idézetek segítségével rajzolódik ki a pályakép teljes íve, követve az életrajzi kronológiát, a fiatalkor nélkülözésekkel és megpróbáltatásokkal terhelt időszakától a tanatológusként és íróként beérkező szerző utolsó éveiig.
Jelenkor Kiadó

Wossala Rozina: Konyhakönyv

Egy színes, formabontó alapkönyv, melynek az a tematikája, hogy sorra veszi a konyhát, kamrát, fagyasztót és hűtőt, hogy milyen alapkészítményeket, hozzávalókat tartsunk és készítsünk el otthon, hogy izgalmas, változatos és minőségi ételeket készíthessünk saját kezűleg.
BOOOK Kiadó

Irene Vallejo: Papirusz

A könyvek története az ókori világban
A Papirusz – A könyvek története az ókori világban elvezet Nagy Sándor csatáinak helyszíneire, bebocsátást enged Kleopátra palotáiba és a fortyogó Vezúv lábánál fekvő Papiruszok villájába, megmutatja az első ismert könyvkereskedéseket és kéziratmásoló műhelyeket, de bejárja Oxford földalatti könyvlabirintusát és a leégett szarajevói könyvtárat is. Aktuális témákhoz nyúlva köti össze a klasszikusokat rohanó világunkkal: Arisztophanész a perbe fogott humoristák elődje, Szapphó a kortárs női íróké, Titus Liviusnak voltak elsőként rajongói, Seneca pedig a post-truth úttörője.
Agave Könyvek

Arianna Davis: Élj merészen!

Mit tanulhatunk Frida Kahlótól az életről, a szerelemről és a boldogságról?
A kivételes művészt, Frida Kahlót, aki mára a merészség és a kreativitás jelképévé vált, nemcsak a művészete, hanem a szellemisége miatt is csodálat övezi. Mindenben megelőzte a korát, és művei révén generációk lettek rajongójává az egész világon. De legnagyobb műalkotása a saját élete volt. A könyv bemutatja a feminista ikonná vált festő jellegzetes stílusát, politikai nézeteit, merészségét, amellyel a szerelmet és a művészetet is megélte, de nem titkolja azt sem, hogy Frida sokat szenvedett élete során, és sokszor törték össze a szívét. Megismerjük végtelenül izgalmas személyiségét, a nőt, aki szenvedélyesen szeretett és ambiciózusan élt, és nem elégedett meg azzal, hogy a férje árnyékában létezzen. Minden fejezet tartogat egy-egy kevéssé ismert történetet, meghitt epizódot Frida életéből, és bemutatja, hogyan küzdötte le az elé tornyosuló akadályokat úgy, hogy vállalta az ideáljait.
Jaffa Kiadó

Érdekességek Frida Kahlo-ról

Frida Kahlo kétségkívül a legnépszerűbb mexikói művész a világon, megrendítő művek és önarcképek révén nyomot hagyott a művészettörténetben. Az utóbbi idők egyik legismertebb művészeként élettörténete majdnem olyan népszerűvé vált, mint művészete.

A stílusikon
Frida Kahlo szépségikon volt a saját idejében. Erős, avantgárd nő, múzsa, modell és sok nő számára olyan példakép, akire fel kellett nézni. Nem meglepő, hogy inspirációs forrássá vált számos művész és stylist számára. Vele kapcsolatos termékeket a mai napig vásárolhatunk.

Saját frizurákat tervezett, gyapjúszálakkal, színes szalagokkal és virágokkal díszítve. Piros ajkai minden festményén kiemelten hangsúlyosak, arca pedig mindig erős magabiztosságot sugároz. Senki nem marad közömbös ultra-egyéni stílusa iránt.

Pár évtizeddel halála után lett ikon Kahlo már életében is sikeres volt, de akkoriban munkáját gyakran tulajdonították „Diego Rivera feleségének”. Csak néhány évvel halála után vált munkája széles körben elismerté. Hírneve az 1970-es években nőtt meg igazán, és elérte azt, amit egyes kritikusok a 21. században „Fridamánia” -nak neveztek.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Karácsonyi KönyvNEKED

Bala

Könyv neked – Mit olvassunk a parton pihenés közben?

Glück Viktória

Könyv neked – 5 könyv a hűvös és borongós estékre

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben