InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKikapcsoló

KönyvNeked – A Sex Pistols igaz története

Mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre és nem sok jobb dolog van, mint egy finom tea vagy kávé mellett kedvenc könyved társaságában kikapcsolódni. Alakíts ki magadnak hangulatos olvasósarkot, ahol senki sem fog zavarni és indulhat a pihenés. Gondoltunk ám a kicsikre is, nekik is hoztunk újdonságokat.

STEVE JONES: LONELY BOY

A Sex Pistols nélkül nem létezne punk, Steve Jones nélkül pedig nem lett volna Sex Pistols: ő volt az, aki iskolatársával, Paul Cookkal megalakította a zenekart, amely végül ezen a néven vált híres-hírhedtté. Velük született meg ez a stílusirányzat, amelynek hatása és kulturális jelentősége máig érezhető a zenében, a divatban és a képzőművészetben. Steve, a banda eredeti vezetője, most a világ elé tárja a történetüket. A Lonely boy egy valószínűtlen gitárhős története, aki a Sex Pistolsszal felforgatta a huszadik századi kultúrát, és társadalmi forradalmat indított el.
Jaffa Kiadó

Maia Szalavitz Bruce D. Perry: Szeretni születtünk

Lebilincselő könyvében a nagy sikerű szerzőpáros, Maia Szalavitz újságíró és Bruce D. Perry gyerekpszichiáter arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként alakul ki az empátia, miért elengedhetetlen mind az egyéni boldogsághoz, mind a társadalom működéséhez. Rámutatnak, miért veszélyes modern világunk atomizálódása, a technológiai eszköztár és a munkaalapú kultúra hogyan hat empátiánkra, közösségeinkre. A Szeretni születtünk tudományos igényességű kiállás egy emberi interakciókkal és odafigyeléssel teli életért.
Park Kiadó

Bognár-Körösi Erika: Kócos Manó kalandjai
a fodrászatban

Kócos Manó retteg a hajvágástól, pedig igencsak ráférne már a loboncára egy igazítás. Természetesen mindenféle sürgős és fontos dolga akad, csak a fodrászhoz ne kelljen elmennie. Végül mégis a fodrászszalonban köt ki, ahol rájön, a hajvágás nem is olyan félelmetes dolog, sőt nem is fáj. A gyönyörűen illusztrált mesekönyv segíti a félelmek oldását, egy kis játékot is becsempész a gyerkőc életébe, sőt a szülőknek is támogatást nyújt ahhoz, hogy az első hajvágás zökkenőmentesen alakuljon, és kellemes élményként maradjon meg a gyermekben és a szülőben egyaránt.
Könyvmentorok

Vass Gergely: Altatómese

Ebben a mesében minden álomra hív. Az erdő álmos lakói, a Mindig Szundikáló Nyuszika, a Bóbiskoló Róka Koma, az Álmoskás Medve Pajtás. Az égbolt vándorai, a napocska, aki az égen pihen, és a lusta bárányfelhők is. A kis Erdészfiú az egyetlen, aki a történet elején frissen ébred, de a mese végére őt is álomba ringatják a hosszú nap eseményei. Az állatos láncmese szereplői egy gyönyörű erdei tisztást körülölelő erdőben járnak hajnaltól késő estig. Útjuk célja, hogy együtt legyenek, nagyot sétáljanak, és közben jól elfáradjanak, hogy azután jóízű álomba merülhessenek. Akárcsak azok a gyerekek, akiknek e kedves mesét elolvassák.
BOOOK Kiadó

Szín János: Medvepásztor

A könyv igaz történet egy férfiról, aki bár elvesztette a vagyonát, ma mégis boldogabb, mint valaha. Magyar nyerőgép milliárdosból lett medvepásztor Erdélyben, a Bodoki-havasokban. Gyermekkorában miközben Széchenyi Zsigmond székelyföldi vadászkalandjait olvasta, arról álmodozott, hogy, majd vadőr lesz a havasokban. Ma Böjte Csaba testvér kérésére medveleseket üzemeltet a Szent-Anna-tó közelében, medvékre vigyáz, és megmutatja őket a természetet kedvelő turistáknak. Csodálatos történet arról, hogyan emelkedhetünk a mélységből a magasságba és hogyan válnak valóra álmaink, ha rábízzuk magunkat az Úrra.
Magánkiadás

Christina Lauren: Nem mézes hetek

Ezt a romantikus történetet mindenkinek olvasnia kell, aki valaha is úgy érezte, nincs szerencséje a szerelemben. Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Az üde hangulatú, könnyed történet ugyan elgondolkodtató elemekben is bővelkedik, olvasása mégis igazi kikapcsolódás. A regény által azonnal kiszakadhatunk megszokott valóságunkból, és lélekemelő pillanatokat szerez minden olvasónak, akár egyedülálló, akár nem. Hiszen ez a történet visszaadja a hitet a barátság, a család és a szerelem erejében.
Század Kiadó

Albert CAMUS – MARIA CASARES: Főleg szeress – Albert Camus és Maria Casarés levelezése 1944-1959

“Miként volt képes ennyi éven át együtt maradni ez a két ember a szabad élettel járó kimerítő feszültségben, melyet csak a másik iránti tisztelet csillapított, s amelyben Camus-nek “meg kellett tanulnia egy minden kevélységtől mentes szerelem kifeszített kötelén lépkedni”, hogyhogy nem váltak szét az útjaik, hogyhogy nem kételkedtek soha egymásban, hogy volt mindkettőnek bátorsága kendőzetlenül a másik elé tárni gondolatait és érzéseit? A választ a levelezésük rejti.” Catherine Camus
Jelenkor Kiadó

Dolly Alderton: Szellemek

Nina Dean harmincas éveinek első felét tapossa, sikeres gasztroíró, szeretik őt a barátai és a családtagjai, új lakásba költözött, a város másik kerületébe. Amikor találkozik Maxszel, az elbűvölő romantikus hőssel, aki az első randin közli vele, hogy feleségül fogja venni, Ninának úgy tűnik, minden terv szerint megy. Az új kapcsolat a legjobbkor jött – mióta betöltötte a harmincat, messze nem érezte magát olyan jól a bőrében, mint arra előzőleg számított. Bármerre nézett, a dolgok az idő múlására, a lehetőségek fogyatkozására emlékeztették. A baráti szálak meglazultak, az ex-pasik továbbléptek, és, ami a legrosszabb, mindenki távoli kertvárosokba költözött. A szülők se jelentenek támaszt, Nina apja lassan átadja magát a leépülésnek, az anyja meglepő frizurával és ruházattal kísérletezik. Tényleg Max lenne a megoldás?
Század Kiadó

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

KönyvNeked – Mit olvass a nyaralás alatt?

Glück Viktória

Könyv neked – Könyvajánló az egész családnak

Glück Viktória

KönyvNeked – Könyvajánló hölgyeknek

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben