Szórakozó
KönyvNeked októberben
  • 2020. október 12.

Meg Waite Clayton: Az utolsó vonat Londonba

Amikor kiárad a sötétség, felbukkan a világosság is. A történelem vérzivataros időszakait csak úgy lehetett túlélni, hogy mindig akadt néhány ember, aki dacolt a gonosszal, és szövetkezett a jóért. A háborús és történelmi események leírása mellett izgalmas kulturális és művelődéstörténeti tényekkel gazdagodhat az olvasó tudása: milyen volt a valaha létező legnehezebb írógép, miféle titkos alagútrendszer húzódik meg Bécs alatt, miért nevezte magát Kokoscha ironikusan elfajzott művésznek, hogyan kell úgy temperálni a csokoládét, hogy eksztázist idézzen elő a nyelven. Meg Waite Clayton regénye a becsület és bátorság erejének története.

21. Század Kiadó


Philippa Gregory: A füvesasszony

Vészterhes időkben a legváratlanabb helyen is fellobban a szerelem. Vagy tán boszorkányság az egész? Átok vagy mindenen átgázoló, ősi szenvedély? És tényleg igaz, hogy minden akadályt legyőz? Anglia, 1648. Angliában polgárháború dúl a királypártiak és a parlamentet támogatók között. A küzdelem a királyság minden sarkába, még a távoli déli területek lápos partjaihoz is elér. Veszélyes idők járnak. Főként egy olyan asszony számára, aki más, mint a többiek…

Philippa Gregory, a királyregények királynője most arra keresi a választ, miként boldogulhat egy talpraesett asszony a férfiak világában, ahol minden szabályszegés és minden felemelkedéssel kecsegtető szerencse varázslatnak minősül, és úgy is járnak el ellene.

Libri Kiadó


Ichiro Kishimi – Fumitake Koga: Vállald fel bátran önmagad

A Vállald fel bátran önmagad már több, mint 4,5 millió példányban eladott sikerkönyv, amely megmutatja, hogyan válhatunk azzá, akik valójában lenni szeretnénk. A rendkívül olvasmányos és közérthető kötet egy filozófus és egy fiatalember megvilágosodást hozó, öt napon át tartó beszélgetésén kíséri végig az olvasót. Ez idő alatt megértjük, hogyan emelkedhetünk felül a múlt traumáin vagy mások elvárásain, és miként irányíthatjuk a saját életünket.

A milliók életét megváltoztató könyv megvilágosító erejű gondolatai a pszichiáter Alfred Adler nézetein alapulnak, és amellett, hogy valóban könnyen érthetők és világosak, összetett és filozófiai mélységekkel rendelkező rendszert alkotnak, amely segít a boldogság megtalálásában.

Libri Kiadó


Légrádi Gergely: Nélkülem – Nélküled

A Nélküled című, újabb regényében Légrádi Gergely a Napkút Kiadónál 2018-ban megjelent Nélkülem történetét folytatja. Miklós meghalt Alzheimer-kórban, a felesége, Eszter felkeresi a férje korábbi barátait, hogy kiderítse, szerették-e egymást, igazi társak voltak-e valaha. Gyászolja a férjét, pedig nem tudja pontosan, a halálával kit és mit veszített el. Akkor veszítette el, amikor meghalt? Kiderítheti ezt ennyi év után? Ha a múlton töprenünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. Az életet kezdők és újrakezdők regénye. A Nélkülem átdolgozott története és a regény folytatása, a Nélküled most egy kötetben jelennek meg.

Jaffa Kiadó


Olvass bele a magazinunkba is: