InfoPont Ajánló Magazin
Kult

KönyvNEKED – Május

Bauer Barbara: A fényfestő

Cecil Le Blanc Párizsban végzi művészeti tanulmányait. A fiatal nőt tehetséges festőnek tartják. Minden adott ahhoz, hogy sikeres művészi pályát fusson be, és a magánéletében is boldog legyen. Ám Cecil mégis úgy érzi, valami hiányzik az életéből, ami nélkül nem tud kiteljesedni sem a festészetben, sem a szerelemben. És bár az egész világ nyitva áll előtte, az útja mégis Magyarországra, Budapestre vezeti őt. A hely, ahol utoljára kisgyermek korában járt, és amelyre szinte már nem is emlékezett. És ahol végre felragyog az a fény, amelyben megláthatja önmagát. A sejtelmes hangulatú, váratlan fordulatokat kínáló új regény különleges, izgalmas utazás a múltba és az emberi lélek mélyére.

Jaffa Kiadó

 

 

 

 


Mörk Leonóra: A herceg és a leányka

2019, Budapest. Nóri, a fiatal gitárművész különös ajándékot kap a tizennyolcadik születésnapjára
az édesanyjától: egy régi floppylemezt, amit meg sem tud nyitni. A lány mindent elkövet, hogy megtudja, mit rejt a lemez. 1800, Poroszország. Frieda, a jómódú berlini hugenotta család lánya vidéken nyaralva ismeri meg a szomszédos kastélyban vendégeskedő porosz királyi herceget. Kettejük nevét mindössze egy Beethoven-darab köti össze. Részben napjainkban játszódó, részben a múltba kalandozó, váratlan fordulatokban és zenetörténeti érdekességekben bővelkedő új regény két megkapó szerelem sokszólamú története, amelyben Beethoven muzsikája játssza a főszerepet.

Jaffa Kiadó

 

 

 

 


Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

1994 szeptemberében hat barát ücsörgött a kedvenc kávézójukban, hogy szexről, párkapcsolatokról, munkáról meg az élet egyéb dolgairól trécseljenek – és a mai napig újabb és újabb rajongók fedezik fel Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica és Phoebe életét. A Jóbarátok volt e korszak legkedveltebb és a legnagyobb hatású televíziós programja. Saul Austerlitz, a popkultúra ismert krónikása, exkluzív interjúk , izgalmas részletek, londoni utakról, leszbikus esküvőkről, frizuradivatokról vagy a millió dolláros szerződésekről.
A Jóbarátok a 90-es évek televíziós szimbólumává vált, öröksége és sikere a legmerészebb ábrándokat is túlszárnyalja. Ez a letehetetlen, vidám, humoros könyv is ezt bizonyítja.

21. Század Kiado

 

 

 


Ryan Holiday: Az egyensúly a kulcs

Az akadály maga az út és Az ego az ellenség című bestsellereiben Ryan Holiday az ókori sztoikusok bölcsességét osztotta meg velünk. Az egyensúly a kulcs című, újabb sikerkönyvében a sztoicizmus mellett a buddhista filozófia gondolatkörére támaszkodva vezet rá bennünket: az előrejutásban épp
a lelassulás képessége válhat titkos fegyverünkké.
A szerző megmutatja az utat, amelyen haladva elsajátíthatjuk ezt a hasznos, ősi bölcsességet.
Az emberiség teljes műveltségéből merít a legnagyobb gondolkodókat idézve – Konfuciustól Senecáig, Marcus Aureliustól Thich Nhat Hanhig, John Stuart Milltől Nietzschéig.

21. Század Kiado


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Könyv neked – 5 könyv a hűvös és borongós estékre

Glück Viktória

KÖNYVneked – Szeptemberi könyvajánlónk

InfoPont

Karácsonyi KönyvNEKED

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben