InfoPont Ajánló Magazin
Kult

KönyvNEKED!

Ősszel mindig több alkalom van bekuckózni egy könyvvel, ehhez talán nagy segítséget nyújt, ha ajánlunk egy párat. Legyen az igaz történet vagy fikció, esetleg bájos gyerekkönyv, mindenképp újdonságokat kínálunk!

Delia Owens: Ahol a folyami rákok élnek

Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es években a történet, melynek főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő ,,Lápi Lányra” terelődik.

www.libri.hu

 

 

 

 


Lydia Davis: Az annyi, mint

Abszurd történetek a hétköznapokról. Lydia Davis különleges novellái megújították a műfajt, és a kortárs amerikai irodalom megkerülhetetlen figurájává tették szerzőjüket.A kötet tele van hétköznapian abszurd és abszurdan hétköznapi helyzetekkel: egy nő az exférje új feleségével vacsorázik, egy férfi kiszámolja, hogy megért-e egy kapcsolat minden elköltött pénzt, W. H. Auden fázósan bújik a takaró alá barátai házában, és szerepel benne a Történet című novella is, amelynek alapötletéből Davis A történet vége című kultregényét írta.

www.lira.hu/hu/kiado/magveto-kiado

 

 

 

 


Papolczy Péter : Hogyne szeretnélek! – szonettek három hangra

Papolczy saját(os) Shakespeare-szonettjeinek célja, hogy hidat ékeljenek az irodalomtankönyvek Shakespeare-képe és a Z-generációs Shakespeare olvasók ismeretei közé. Az új szövegekben telefonhívások, szakdolgozatírás, mozizások, éjszakai bulizások adják a referenciákat, és kínálnak csatlakozási pontokat a legújabb olvasók számára, miközben a téma mit sem vesztett frissességéből: a vágyakozás, a néha reménytelen, kegyetlen, gyakran elsöprően gyönyörű szerelmi viszony két ember között ugyanolyan aktuális mint Shakespeare korában és szonettjeiben.

www.pagony.hu

 

 

 


Dr. Stuart Farrimond: A főzés tudománya

A főzés tudománya forradalmian új szemléletű kötet, amely segít, hogy jobban megértsük a konyhai folyamatokat, és ezáltal jobban, kreatívabban főzhessünk. Praktikus, kutatási eredményekkel alátámasztott válasz 160 alapvető konyhai kérdésre. A leggyakoribb főzési eljárások, alapanyagok és konyhai eszközök közérthető elemzése. Látványos, informatív illusztrációk.Dr. Stuart Farrimond orvosból lett élelmiszerkutató, aki előadásaiban, illetve írásaiban a tudomány és a főzés titkaiba avatja be olvasóit és hallgatóit.

www.libri.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Játssz velünk és válassz könyvajánlónkból!

Glück Viktória

Karácsonyi KönyvNEKED

Bala

Mörk Leonóra könyveiből válogatunk

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben