InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Könyv Neked márciusra

Egy jó könyvvel bekuckózni mindig szuper elfoglaltság. Könyvajánlónkban hónapról-hónapra segítünk a sok újdonság közül választani. Legyen az szépirodalom, krimi vagy éppen gyermekkönyv, kiválogattuk neked a legjobbakat.

Trevor Noah: Bűnben születtem

A The Daily Show világszerte népszerű műsorvezetőjének elképesztően vicces és szívbemarkoló története. Trevor Noah valószínűtlen úton-módon jutott el a dél-afrikai apartheidből a The Daily Show asztala mögé, és már a születése is bűncselekménynek minősül: fehér svájci apa és fekete xhosza anya gyermekeként jött világra egy olyan időszakban, amikor öt év börtönbüntetéssel sújthatták az ilyen családokat. Szülei vétségének élő bizonyítékaként első éveit zárt ajtók mögött töltötte, mert anyja szélsőséges és nemegyszer abszurd mértékben rejtegette a kormányzat elől, amely egyik pillanatról a másikra elvehette volna tőle. Dél-Afrika fehér zsarnoksága alól felszabadulva pedig Trevor és édesanyja nekivágott a nagy kalandnak, hogy nyíltan, szabadon, a több évszázados viszontagságokon felülkerekedve megragadják új lehetőségeiket.

Agave Könyvek


Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője

Regény Coco Chanel életéről. Coco Chanel életét bemutató regénye, a Párizs királynője finoman, objektíven gyűjti egybe a tényeket, nem magyarázkodik, magyaráz, csak ügyes dramaturgiával egymás mellé illeszti a legfontosabb információkat, és az olvasóra bízza, hogy ítélkezzen.
A szerző úgy meséli el a Chanel-ház történetét, hogy igazából nem is a divaton van a hangsúly, hanem az ikonikus márka mögötti emberen. Pontosabban annak esendőségén, gyengeségein. Ezért szól mindannyiunkról és mindannyiunknak ez a kötet, mert igenis van, mit tanulnunk Cocótól. A kudarcok utáni talpraállást például. Odafigyelve, hogy Chanellel ellentétben, mi ne tiporjunk össze másokat ezzel a talpraállással.

21. Század Kiadó


Kate Elizabeth Russell: Szép sötét Vanessám

Az okos és ambiciózus, mindössze tizenöt éves Vanessa Wye viszonyba bonyolódik a nála huszonhét évvel idősebb, karizmatikus irodalomtanárával, Jacob Strane-nel. Tizenhét évvel később egyre több, a hatalmával és a tekintélyével visszaélő férfi ellen indul eljárás, és váratlanul Strane-t is szexuális zaklatással vádolja meg egy volt tanítványa, aki Vanessához fordul segítségért. Kate Elizabeth Russell első könyve mesterien mutatja be a felnőtté válás bizonytalanságait, a döntések utóhatásait, s alapvető kérdéseket vet fel kiszolgáltatottságról, a bűntudatról és a felelősségről. Megrázó és letehetetlen lélektani regény, amely egyszerre izgalmas, szív- és torokszorító: olvasása közben hol ordítani, hol zokogni szeretnénk.

Libri Kiadó


Pam Jenoff: Elvesztek Párizsban

Megtörtént eseményeken alapuló történelmi regény a II. világháborúban tevékenykedő női titkos ügynökökről – egy sikerszerző tollából. 1946, Manhattan: Grace Healey egy hétköznap reggel munkába igyekezvén átvág a New York-i Grand Central pályaudvar nagycsarnokán, és belebotlik egy gazdátlan bőröndbe. Kíváncsiságtól hajtva belekukkant, és egy borítéknyi fényképet talál benne. A tucatnyi női portré annyira megragadja, hogy a csomagot zsebre vágva sietve visszatuszkolja a bőröndöt a pad alá, és már szalad is a dolgára. „Megtörtént eseményeken alapuló regény, ami három bátor, mindenre elszánt nő történetét mutatja be a második világháború egyik kevésbé ismert fejezetét taglalva.” – Martha Hall Kelly, az Orgonalányok New York Times bestseller-szerzője

Agave Könyvek


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Karácsonyi könyvajánló gyerekeknek

Glück Viktória

Könyv NEKED

Bala

KÖNYVneked – Augusztusi könyvajánlónk

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben