InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Két telt ház egy délután – A környezetvédelem édes, mint a méz!

A Föld Napja alkalmából április 22-én egy különleges előadást hozott el a Millenárisra a Lövőház utcai Európa Pont. A Méhek Bálja egy rendhagyó, interaktív színházi produkció, mely játékos közösségi élményekkel hívja fel a figyelmet a biodiverzitás fontosságára. A nagy érdeklődésre tekintettel a délután folyamán kétszer is műsorra került, és végül mindkét alkalommal telt házas volt. Középiskolásoktól kezdve egészen a nagyszülőkig változatos közönség volt jelen, a szervezők elmondása szerint mindenkire hasonlóan felemelően hatott a környezetünkre való mélyebb odafigyelés. “Nagyszerű, hogy ennyi embert és ennyi korosztályt érdekel az élményalapú ismeretterjesztés.”-nyilatkozták.

A méhek, ahogyan az az utóbbi években egyre inkább bebizonyosodott, nélkülözhetetlen szereplői a földi ökoszisztémának. Ők porozzák be nem csak a városi ember számára oly kedves dísznövényeket, de számos más, alapvető táplálékul szolgáló növényfajt is. Létszámuk csökkenésének megelőzése kulcsfontosságú környezetünk védelmének szempontjából. És nem csak fontos, a Pro Progressione tolmácsolásában legalább annyira érdekes is!

A társulat számos rendhagyó kulturális esemény ötletgazdája, ezúttal Christine Fentz dán performanszművésszel közösen álmodták meg előadásuk világát, a skandináv slow-life és hygge életérzést összegyúrva a hipster fiatalok különleges stílusával és természet felé fordulásával.

Az előadást követően a kultúraközvetítés és a művészeti ismeretterjesztés aspektusairól hallgathattak kerekasztal-beszélgetést az érdeklődők, és természetesen az este méltó zárásaként a méhek fáradhatatlan munkájának gyümölcsét, a mézet is megkóstolhatták egy meghitt lakoma keretében.

Fotók: Adrián Zoltán

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Kiállítás NEKED – Szeptember

Bala

Gourmet fesztivál – A gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig

InfoPont

Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyar találmányok

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben