InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontSzórakozó

Karácsonyi KönyvNEKED

Arató Mónika: Lélekcsemegék

Az Évkörrel való együttélést újra kell tanulnunk, hiszen a mai ember nagymértékben eltávolodott a Természettől. Arató Mónika Lélekcsemegék című könyve épp ezt a tudást adja vissza, és egyben sorvezetőt is jelent. A Lélekcsemegék abban támogatnak, hogy ne hagyjuk magunkat: ne hagyjuk magunkat befolyásolni a negatív események, emberek, hatások által. Ha tartósan magasan tartjuk a rezgésszintünket, az életünk is átalakul úgy, ahogy szeretnénk. „A Lélekcsemegék az első olyan csemegéspult, ahol a csemegék fogyasztása nem testsúlygyarapodáshoz, hanem a szívedben élő Szeretet és Boldogság növekedéshez vezet.”- Balog Béla

Bioenergetic Kiadó


Raj Ráchel: Életem a konyhában

Raj Ráchel jó szívvel és finom ételekkel invitálja családtagjait és kedves barátait a pénteki asztalhoz. Ebből a meghitt eseményből bontakozik ki a zsidó hagyományőrző, de egyben újító receptgyűjtemény, amelyben Ráchel bepillantást enged a világába, családi hétköznapjaiba és az ünnepekbe. Megismerjük, ahogy édesanyjától elleste a szakácsművészet alapjait, és hogy a főzés örömét bár modern formában, de ugyanolyan gondossággal és játékossággal adja tovább. Raj Ráchel a szemet gyönyörködtető fotókkal illusztrált, 71 receptet magába foglaló szakács-könyvét a legjobb tudásával, tapasztalatával és főként szeretetével állította össze a nagyközönség számára.

Boook Kiadó


Gáspár Bea: Bea konyhája 2.

Gáspár Bea új könyvében is hasonló lendülettel kínálja nekünk kedvenc receptjeit. Elsősorban a magyar konyha klasszikusait veszi sorra, és formálja át a tőle megszokott szenvedéllyel. Hagyomány és modern konyhatechnológia remekül megférnek a jól követhető ételleírásokban, mint ahogy a receptek közt is megtaláljuk a múltat idéző Gundel-palacsintát és a sült libamájat vagy a manapság oly kedvelt házi hamburgert. A három nagy fejezetben – levesek és előételek; főételek és saláták; édes és sós sütemények, kelt tészták – ott sorakozik a libatepertőtől a főzelékek, pörkölt húsok és grillételek javán át egészen a mákosguba-tortáig a házias ételek színe-java.

Boook Kiadó


Péterfy-Novák Éva, Szentesi Éva: Damaszt és paprikás csirke

Történetek és receptek Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva tollából. Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva első közös kötetében az olvasók bepillanthatnak a szerzők életébe, barátságába és konyhájába. Hol vidámabb, hol szomorúbb, egyedül vagy éppen közösen megélt történeteket ismerhetünk meg, s az elbeszéléseket a szerzők legkedvesebb receptjei egészítik ki. Balatoni kiruccanás, kisoroszi karácsony, tarját elcsenő macska, romantikus vacsora a horvát tengernél… Hagyományos vasárnapi ebéd, mindenmentes ételek, indiai fogások – ki-ki válogathat ízlése szerint.

Libri Kiadó


Edith Eva Eger: Az ajándék-12 életmentő lecke

Edith Eva Eger inspiráló és gyakorlati tanácsokban bővelkedő könyve segít, hogy megszabadulhassunk romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, s ezáltal szabadon élvezhessük az életet. A döntés című sikerkönyv szerzője ebben a kötetben saját pácienseinek történeteiből vett példák segítségével mutatja be az olyan, lelkünket fogva tartó érzelmi állapotokat, mint a félelem, a gyász, a düh, a titkolózás, a stressz, a bűntudat, a szégyen vagy a hárítás – és egyúttal szelíden bátorít bennünket a múlt béklyóitól való szabadulásra. Mélységes empátiával, lényeglátással és humorral megírt kötetében rámutat, hogy mindannyian sérülékenyek vagyunk, és mindannyian ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe.

Libri Kiadó


Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós

Kepes András új, önironikus könyvében azt kutatja, lehetünk-e boldogok egy átalakuló és ellentmondásos világban. Lehet-e manapság valaki egyszerre intelligens és optimista, vagy aki boldog, az szükségszerűen hülye is? Csak a leegyszerűsítő magyarázatokban hiszünk, vagy képesek vagyunk – akár a kétellyel is megbarátkozva – kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket? A szerző saját élettapasztalatait és a tudományt – a kultúrtörténetet, a pszichológiát, sőt az atomfizikát – segítségül hívva szellemes és tanulságos elmélkedésre invitál.

Libri Kiadó


Gyerekeknek ajánljuk

Tarkabarka Karácsony: 1-2-3 perces mesék

Szeretnél jókat nevetni, nagyokat csodálkozni, és még a Mikulás feleségével is találkozni? Akkor itt az ideje, hogy megismerd a tarkabarka karácsonyi meséket! Ez a könyv más, mint a többi, ugyanis válogathatsz benne a különböző hosszúságú történetek között. Ugye, milyen jó móka? Elutazhatsz az óceán mélyére, összefuthatsz a náthás rénszarvassal, átélhetsz egy sivatagi hóesést, és még azt a jégkorongmérkőzést is megnézheted, amit a pingvinek és a jegesmedvék vívnak. A felolvasásra szánt, kacagtató mesék még izgalmasabbá varázsolják számodra a karácsonyt!

Móra Kiadó


A rövidlátó zsiráf és a többiek: Nyolc kedves és vidám állatmese

Lehet egy vakondból is hős? Hordhat a zsiráf szemüveget? Erre és sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk ezekben a kedves, humoros és sokszor tanulságos állatmesékben. A nagyalakú kötet esti mesének is kiváló történeteit a gyönyörűen kidolgozott, egész oldalas illusztrációk teszik még különlegesebbé. Igazi mesebeli könyves ajándék kisebb és nagyobb óvodásoknak a karácsonyfa alá.

Móra Kiadó


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

KönyvNEKED – Május

Bala

Könyv Neked

InfoPont

KÖNYVneked – Novemberi könyvajánló

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben