ajánló 2
Játék és fejlesztés az Aprókában
  • 2021. május 7.

Nemrég találtam egy igazán nagyszerű egészségügyi központot, fejlesztőházat Budapesten, ahol a gyerekek fejlesztése és fejlődése a legfontosabb, de emellett családias a légkör, és az alapítók mélyen elkötelezettjei a gyógyításnak és segítésnek. Egy nagy álmukat valósították meg, Ők mesélnek erről:

A fejlesztések során hiszünk abban, hogy a csapatmunka, a játszva tanulás és a személyre szabott terápia meghatározó a gyermekek fejlődésében. Csapatként együtt és egymás keze alá dolgozunk, mert így a különböző terápiák kiegészítik egymást és a gyerekek egy komplex fejlesztésben részesülnek. Játékos feladatokon keresztül tudjuk tanítani őket, mert az így megszerzett tudás egy élmény központú tanulás, melyet nem kötelességként, hanem játékként élnek meg. A fejlesztéseket csapatunk javaslata alapján a szülőkkel egyeztetve a gyerekek egyéni igényei szerint személyre szabottan biztosítjuk.

Fejlesztőházunkban elsősorban mozgássérült vagy mozgásukban korlátozott gyermekek komplex fejlesztésével foglalkozunk. Változatos állapotú és képességű gyerekek érkeznek hozzánk, akár egy boka süllyedéstől kezdve egészen az összetettebb kórképekig. Korosztályt tekintve, csecsemőkortól kezdve a fiatal felnőttkorig várjuk a gyerekeket.

Terápiáink

Turbóka terápia:
Egyedi elnevezése intenzív terápiánknak, amely terápiás javaslatunk alapján a gyermek egyedi igényeihez igazítva lehet 1, 1,5 illetve 2 óra, egy vagy több héten keresztül.

Konduktív fejlesztés:
A fejlesztésen a turbókás terapeutával szoros együttműködésben, nagy hangsúlyt fektetünk a kitűzött heti célok elérésére több fejlődési területet is lefedve.

Gyógypedagógia:
A sérült, speciális nevelési igényű gyermekeket képességeik határáig fejlesztjük, igényeihez igazodó eljárások alkalmazásával elősegítjük eredményes társadalmi beilleszkedésüket.

Mancsterápia:
A terápia során a nagymozgások kiegészítéseként a hangsúlyt a finommotorika fejlesztésére helyezzük.

Bokatorna, lúdtalptorna:
A torna során fő hangsúlyt kap a lábboltozatok deformitásainak megelőzése illetve a meglévő deformitások korrigálása.

Tartásjavító gerinctorna:
A gyakori tartásproblémák javítása, törekvés a fiziológiás testtartás elérésére.

Korai fejlesztés:
A megkésett mozgásfejlődés mihamarabbi felismerése és a lemaradás korrigálása.

BBMM babamasszázs:
A masszázs célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése, a propriocepció fejlesztése és a baba kellemetlenségeinek enyhítése (pl. hasfájás).

Hidróka:
Kádas Neuro-hidroterápia 1., 0-6 hónapos korig vagy egyéni javaslat alapján.

Táplálóka:
Dietetikus által vezetett táplálkozási tanácsadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

SMR-henger, fascia pisztoly terápia:
Self Miofascial Release technika a fasciák lazításása vagy tonizálása céljából.

És akik szeretettel várják a gyerekeket:

Gyetvai Lilla – gyógytornász-fizioterapeuta
Kőszegi Emese – gyógytornász-fizioterapeuta, dietetikus
Vizkievicz Johanna – konduktor, neuro-hidroterapeuta

További információt itt találhattok:
www.aprokafejlesztohaz.hu/aprokafejlesztohaz


Olvass bele a magazinunkba is: