Életmód
aGarami ajánlja: Egy korty művészet karácsonyra
  • 2020. december 20.

Vizilabda, bor és festészet – látszólag egymáshoz nehezen illeszthető fogalmak. Van azonban valaki, aki mindezt mesterien ötvözi: Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Attilával közös a festészet iránti érdeklődésünk. Ez hozott össze minket, amikor márkanagykövetei lettünk az Art&More galériának, amely különleges atmoszférájú, inspirációs-hangulati festményekkel foglalkozik. Mindketten rajongói vagyunk ennek a különleges kollekciónak: az absztrakt formáknak, amelyek túlmutatnak egyszerű lakásdekoráción, mert hangulatba hoznak, elgondolkodtatnak és inspirálnak. Engem zenészként, Attilát pedig a vizilabdán túli másik életében, a borászatban.

Attila beleszületett a borkultúrába. A Bíró család az 1860-as évektől borászattal foglalkozik a mai napig is, az egri Bíró és Fia Pince 10 hektáron működő családi borászat. Attila pedig, amikor éppen nem tör újabb babérokra a női vizilabdaválogatott élén, a családi pincészetben dolgozik. Borászatuk filozófiája, hogy azt adják vissza a borban, amit a természettől kaptak, ahogy leszedték a szőlőt, naturálisan. Attiláék egyedi borokat szeretnének készíteni, amelyek hangulatba hoznak, elgondolkodtatnak, és inspirálnak… éppen, ahogy az Art&More festmények teszik. Szinte kézenfekvő volt, hogy a bor és a festészet világa találkozzon, és egy különleges kézműves bor arculatát ihlesse.

Mint ahogy gyerekkoromtól be lettem vonva a családi szőlőtermelés és borkészítés rejtelmeibe, úgy a művészet szeretete is a családomból fakad. A bor és a művészet egyaránt alkalmas elvonulásra, magányos munkára, ugyanúgy, ahogy közösségteremtő és formáló erővel is bír. Ezért is választottam egy tüzes, szenvedélyes Egri Bikavérnek az Energy passion red című képet egy karizmatikus, izgalmas festőtől, Solymosi Miklóstól. Vibráló képeiből akár egy art & wine sorozat is lehet
– mondja Attila.

Ünnepre készülünk, hangolódunk a karácsonyra. Ez az időszak a befelé fordulás, a gondolatiság, a töprengések és elmélyülés ideje. Ehhez ajánlom Attila barátom művészet ihlette kézműves borkreációját és az Art&More különleges hangulatú alkotásait.


Olvass bele a magazinunkba is: