InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

A kívánság

Egy fantasztikus csapattal érkezem ebben a hónapban. A mai rohanó világunkban kiemelten szükség van a társadalom összefogására, az egymásra való odafigyelésre és arra, hogy időben észrevegyük, ha valaki segítségre szorul a környezetünkben. A Kívánság csapat, pontosan ezt teszi már két éve. Kiemelkedő önkéntes munkájuknak köszönhetően, idén elnyerték a 2020 JÓSZOLGÁLAT Önkéntesen végzett szociális közösségi kategóriájának díját. Ez az elkötelezett három főből álló csapat bebizonyította, hogy újra és újra nagy dolgokra vagyunk képesek, csak tenni kell érte és soha nem szabad feladni.

A Kívánság csapat egy ételfutár, egy kozmetikai termékeket árusító diáklány és egy légiutas-kísérő összefogásaként jött létre. Ez a három ember, akik teljesen más területről érkeztek, több mint két évvel ezelőtt arra tették fel szabadidejüket, minden tudásukat, képességüket, energiájukat, hogy beteg és /vagy nehéz sorsú gyermekek álmait váltsák valóra bármiféle anyagi juttatás nélkül. Mára már több mint 100.000 FB követővel rendelkeznek, több milliós nézettséggel A Kívánság FB és YouTube oldalán, és 10 gyermeknek váltották valóra az álmát.

És, hogy miért csinálják? Hiszik, hogy ezek az élmények segíteni tudnak a gyógyulásban vagy éppen átlendítik a gyermekeket életük egy nehezebb időszakán. Azt mondják, hogy a legnagyobb fizetség számukra az a mérhetetlen szeretet, amit a követőinktől és a gyerekektől kapnak.

A legnagyobb csoda – Máté és a Meseutó

„A történet Mátéról, egy 16 éves autista gyermekről és hányattatott sorsú édesanyjáról, Anitáról szól. Az anyuka egy kolleganője keresett meg minket, segítséget kérve. Anita élete: férje agyvérzést kapott, anyósa hat évvel ezelőtt szintén, akit az otthonukban ápol fekvőbetegként.

Egy kis településen élnek, egy lerobbant házban és az autójuk életveszélyes, javíthatatlan állapotba került, emiatt naponta több kilométert gyalogol a munkahelyére és az autizmussal és epilepsziás rohamokkal küzdő fiát sem tudja speciális oktatásra, sem orvoshoz hordani. Máté egyetlen szórakozása a Mesautó című film nézése, amit kívülről fúj, az édesanya álma pedig egyetlen nap nyugalom, amikor megpihenhet.

Előkerítettük Máténak a filmben szereplő, immáron 20 éves kabrió BMW-t, amihez természetesen egy különleges személyi sofőrt is biztosítottunk. Gondoltunk az édesanyjára is, aki eltölthetett egy hétvégét az Aquaworld Resort szállodában és a Sláger FM-en keresztül értesült arról, hogy az autó, amelyben ül, tulajdonképpen az övé.”

Az erről készült videót megnézhetitek az “A kívánság” YouTube csatornáján:

„Mi mindig is hittünk az élmények gyógyító erejében, pozitív hatásában, ez mára orvosilag is bizonyított tény. Soha nem adjuk fel és bár egy – egy kívánságot olykor több hónapon keresztül szervezünk, a pillanat, amikor az álom teljesül, az érzés, amit együtt akkor és ott télünk… megfizethetetlen… hát ezért csináljuk.”

Facebook/akivansag


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

A stílus eszköz önmagunk kifejezésére

Glück Viktória

aGARAMI ajánlja: Grandiózus koncertváltozattal ünnepel a 35 éves István, a király

Zalai Mariann

Nemzetközi összefogás a zenével

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben