InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKiemelt tartalomSzórakozó

„Szeretnék egy slágert, amit ismer az ország” – interjú Weisz Viktorral

Egy 2012-es tehetségkutatóban tűnt fel, de már majdnem két évtizede „koptatja” az ország színpadait, köztük minden nyáron a Sóstói Piazza „magánszínpadát”. Zenéje energiával és pezsgéssel tölt fel, a stílusa egyedi – ezzel az egyediséggel találkozhatsz rendszeresen idén nyáron is a Piazza Sóstó-ban! Weisz Viktorral beszélgettünk.

Még 2012-2013-ban tűntél fel az egyik magyar tehetségkutatóban, de már előtte is nyakig benne voltál a zenében. Így visszagondolva, mennyit dobott a karriereden, lehetőségeiden a műsor?

Nagyon-nagyon sokat. Ott 8 héten keresztül egy kereskedelmi csatornának a főműsoridejében voltunk a színpadon, így ez nyilván pozitív hatással volt a karrieremre, és ami a legfontosabb, a szakma megismerte a nevemet. Szerintem ez a mérvadó, így nyílnak meg igazán a kapuk.

Nem féltél, hogy te is „elveszel a süllyesztőben”, mint a legtöbb tehetségkutatós szereplő?

Az az igazság, hogy a végén csak neveket ismer az ország, nem tudják az emberek, hogy melyik tehetségkutatóban ki hányadik helyen végzett. Ez az egy lehetőség van most Magyarországon ismertté válni, és hát ami a kétezres évek elején még nagy durranás volt, ma már ‚gyárrá’ változott. Én szerintem azért nem kerültem a süllyesztőbe, mert előtte már 14 évig színpadon voltam, megvolt a tapasztalatom, megvolt a rutinom.

Milyen ívet írt le eddig a zenei pályád? Sok stílusbeli változáson esett át a munkásságod, vagy igyekszel hű maradni ahhoz, aki a kezdetekkor voltál?

Sóstón kb. 1600 magyar dallal dolgozom, így mindenféle stílusban otthonosan mozgok, de most fog megjelenni év végén az új lemezem, amin egyébként Horváth Charlieval duettezem is, László Attila gitározik rajta, és Szabó Leslie írta a teljes lemezt. Horváth Attilával átnézték együtt az összes szöveget, most épül a dolog, ezt már teljesen a sajátomnak érzem. Annyit változtam talán, hogy érettebb lettem, ezáltal az énekem is érettebb lett, hiszen 20-22 évesen az ember nem ugyanúgy fogja fel a dolgokat, közben apa lettem, megházasodtam.

Milyen hosszútávú céljaid vannak a zenei pályán?

Nem titkolt vágyam, hogy szeretnék egy nagyzenekaros produkciót, nagykoncerteket és egy olyan slágert, amit ismer az ország, együtt dúdolják velem a fellépéseken. Nagyzenekaros élő koncertek saját dalokból, amik slágerekké váltak, ez az álmom.

Rendszeresen zenélsz a Piazz Sóstó-ban. Hogyan jött ez a lehetőség? Van valamilyen kötődésed a Balatonhoz?

Ez lesz a 15. nyaram Sóstón. Abban az időszakban, amikor szerettem volna kilépni a ‚muszáj dolgozni’-ból és csak a zenével akartam foglalkozni, elkezdtem füvet nyírni egy panzióban 4 órában, hogy legyen egy kis pénzem. Ott megkérdezett a tulaj, hogy egyébként mivel foglalkozom, és elmondtam, hogy énekelek. Meghívott egy szülinapi bulira, ahol felléptem, és csak annyit tudott mondani, hogy én bizony nem fogok többet füvet nyírni. Ez az ember Piazza Attila volt. Mint később kiderült, ő volt anno Somogymeggyesen a szomszédunk, így elég
sorsszerű találkozás volt a miénk.

Hol láthatnak-hallgathatnak Téged idén nyáron a rajongók?

Folyamatosan Sóstón leszek, utána pedig szeptember 2-án lesz egy, az elmúlt 20 évet összefoglaló nagykoncertem a Plázson, Siófokon, aminek Falusi Mariann lesz a sztárvendége. Ez a buli arról fog szólni, hogy minden stílust bemutassunk, amit az elmúlt 20 évben képviseltem, így tulajdonképpen rólam és a munkásságomról fog szólni.

Weisz Viktor oldala: http://www.weiszviktormusic.hu

Piazza Sóstó: https://www.facebook.com/piazzasosto/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Leghasznosabb hobbink: a zene

Glück Viktória

HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok 2017 ősz

Zalai Mariann

Ismerd meg magad, térképezd fel a lehetőségeidet!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben