Szórakozó
Interjú- BRAINS
  • 2017. július 16.

Nemrég jelent meg az Életlen című dalotokhoz egy nagyszerű videoklip, ami teljes mértékben a sajátotok és végig magyarul szól. Nekünk nagyon tetszik ez az irány, terveztek még ilyen számokat?

Eleinte kicsit tartottunk a magyar nyelvű dalszövegektől, ugyanis a zenei műfaj, amit képviselünk, többnyire angolszász gyökerekből táplálkozik, így könnyen válhat stílusidegenné egy-egy dal, ha a szöveg nem illik hozzá. Abban maradtunk, ha születik olyan zenei alap és hozzá magyar dalszöveg, amik összepasszolnak, akkor azt megjelentetjük. Örömmel tapasztaltuk, hogy a közönségünknek bejött a dolog, így a továbbiakban is lehet még számítani hasonlóra.

Néhány hónapja jelent meg a Keep Burning című legfrissebb nagylemezetek, amiben érezni, hogy még mindig igazán ég bennetek a tűz. Mit javasolnál azoknak, akikben csak pislákol és szeretnének nagyobb hőfokon égni?

Minden zenekarnál, így nálunk is vannak gördülékenyebb, pörgősebb időszakok, és persze vannak mélypontok is, akárcsak egy párkapcsolatban. Ha tanácsot kéne adnom, talán annyit mondanék, hogy azokban a bizonyos mélypontokban legyenek türelmesek és kitartóak, mert ha túljutnak rajta, utána a tűz már jön magától és újra éled a lelkesedés. Jelenleg a zenekar hangulata és lendülete megegyezik egy frissen alakult formációjával.

Mindkét zenekaroddal elég erős az idei fesztiválszezon, ami gondolom elképesztően sok jó élményt von maga után, viszont elég fáradtságos is lehet. Honnan merítesz még energiát a zenén kívül?

Igyekszem a szabadidőmből sokat a természetben tölteni minél halkabb környezetben. Inkább aktív pihenő vagyok, így például nagyon fel tud tölteni egy kirándulás.

Hogyan tartjátok fent a csapaton belüli harmóniát? Van valami technikátok a nehezebb időszakok megoldására?

Az évek során megtanultunk figyelni a másikra, így ha úgy érezzük, hogy a másiknak van valami problémája, de nem akarja szóba hozni, inkább megtesszük mi magunk. Nagyon el tud mérgesedni egy-egy apró ellentét, de elmondhatjuk magunkról, hogy nagyobb balhék nélkül sikerült megúsznunk az eddigi éveket.

Mi életed legtanulságosabb élménye, amiből életre szóló tanulságot vontál le?

Másnaposan soha nem állok színpadra. 🙂

Hogyan tudod összhangban tartani a zenét a magánéleteddel?

Igyekszem elkülöníteni a kettőt, amennyire csak lehetséges. Nem is tartom túl egészségesnek azt, ha valaki beengedi a külvilágot a legintimebb szférájába. Az internet elterjedésével ez persze egyre nehezebbé válik, a közönség minél többet szeretne látni egy általa kedvelt előadóból de hiszek benne, hogy létezik az az egyensúly, amivel mind a két fél boldog lehet.

Mi az, ami igazán boldoggá tesz téged?

A visszataps.

Mit szeretnél még mindenféleképpen elérni a jövőben?

Nagyon boldog és szerencsés embernek tartom magam, soha nem voltak konkrét elérési céljaim. Mindössze annyit kívánok, hogy ez a boldogság minél tovább tartson.

Cimkék: