InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Így készíts mandulatejet házilag, drága gépek és pluszköltségek nélkül!

Amikor az ember egy végigkajált hétvége után, vasárnap este -természetesen teli gyomorral- nekiül az internetnek és kitalálja, hogy mivel és hogyan fog elkezdeni másnaptól fogyózni, akkor könnyen beleeshet a keresési előzményeire rögtön felugró, akciós növényi tejkészítőket most rendkívül olcsón árusító reklámok csapdájába. Mindannyiunkkal megesett már, hogy teljesen lázba jöttünk egy, az életünket kicsit megváltoztatni látszó, az egészség útjára terelő terméktől, és ezzel semmi baj nincs, de nem árt tudnod, hogy milyen ingyenes (és nagyon klassz) lehetőségeid vannak arra, hogy otthon, a két kezed segítségével csinálj növényi tejet! Itt a tökéletes mandulatej-recept, amit ha egyszer megcsinálsz, állandóan gyártani fogod, ezt elhiheted!

Sajnos sehogysem lesz olcsó ez a tejet minden mértékben helyettesítő, egyedi ízű ital, hiszen a mandula ára mostanság durva mértékben az egekbe szökött, de azért van remény: ezzel a recepttel a legjobb ár-érték arányt tudod elérni!

Hozzávalók (szűretlenül kb. 1,4 literhez):

  • 25 dkg nyers mandula
  • 1 liter ásványvíz
  • plusz víz az áztatáshoz

Elkészítés:

A mandulát szórd egy nagyobb edénybe, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi alaposan ellepi! Tedd lefedve a hűtőbe és hagyd 12 órát ázni. Ha ez megvolt, csepegtesd le róla az összes vizet és tedd turmixgépbe az egy liter ásványvízzel együtt! Először lassú fokozaton, óvatosan turmixold, majd szép lassan emeld az erősséget, látni fogod, amikor kész! Ha ennél tisztább tejet szeretnél, szűrd át, majd önts hozzá még egy kevés vizet, ízlés szerint. Hűtőben tárold, és 3 napon belül fogyaszd el! (Bár ez nem lesz nehéz…) Ne feledd: mindig rázd fel, mielőtt kitöltöd! Mandulás latte, mandulás kakaó, mandulatejjel készült krémlevesek… Imádni fogod!

>>érdekel a többi gasztro-tippünk is? akkor kattints!>>

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Októberi magazin

InfoPont

Októberi magazin

InfoPont

5+1 őrült ételpárosítás, amelynek nem lenne szabad működnie

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben