Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem egy forró nyári estén elkortyolt hűsítő koktél, maga a mennyország. A színek, az ízek, a sok jég, a gyöngyöző pohár látványa, mind-mind felidézi szívemnek kedves tengerparti nyaralásaim emlékét. Még utazni ugyan nem tudunk, viszont a koktélokról idén sem kell lemondanunk. Megkértük hazánk egyik legismertebb koktél szakértőjét, Lajsz Andrást, hogy mutasson nekünk olyan koktél recepteket, amelyeket könnyedén elkészíthetünk magunknak.
MOJITO
Hozzávalók:
- 4 cl fehér rum
- 2 cl cukor szirup
- mentalevél
- lime
- savas ásványvíz
Elkészítés:
Egy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukorszirupot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük. A mentaleveleket megmossuk, egy papírtörlő segítségével megszárítjuk, a pohár széléhez dörzsöljük, majd a pohárba dobjuk. A poharat félig töltjük tört jéggel, majd ráöntjük a fehér rumot, és egy hosszú nyelű koktélos kanál segítségével óvatosan összekeverjük, majd teletöltjük a poharat tört jéggel. Szódavízzel felöntjük, egy pár mentalevéllel díszítjük. És most dőljünk hátra
és élvezzük az ízeket!
DIRK DIGGLER
Hozzávalók:
- 4 cl fehér rum
- 2 cl passioon fruit szirup
- 1 csepp grenadine szirup
- 2 cl peach likőr
- fél gerezd lime lé
- 1,5 dl ananászlé
Elkészítés:
Ebben az esetben is egy magas falú koktélos poharat készítünk elő az ital számára, viszont most egy shakerre is szükségünk van. A shakert félig töltjük jéggel, és a grenadine szirup kivételével minden összetevőt hozzáadunk. Miután a shakert össze illesztrettük… “Shake it baby! ;)“
Ha már kellően lehűlt a kezünk és elfáradtak a vállaink a shaker teljes tartalmát a már előkészített pohárba töltjük, és ekkor megkoronázzuk néhány csepp gránátalma sziruppal és egy lime karikával díszítjük. Kezdődhet is a kerti party!
Lajsz András
bártender, az L.A Catering vezetője
További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:
Olvass bele legújabb magazinunkba!