Gasztro
Koktél receptek!
  • 2019. június 29.

Epres kókuszkoktél

Hozzávalók:
-fél dinnye kibelezve, cukorba fordítva,
hogy a szélén megragadjon
– 30 dkg eper
– egy kis doboz tejszín (2 dl)
– cseppnyi kókusz szirup
– díszítéshez eper, dinnye, narancs, citrom
– alkoholos verzióhoz rum, 4-12 cent mennyiségben

Az epret, a tejszínt és a kókusz szirupot botmixerrel összekeverjük. Ha alkoholosat szeretnénk, beletesszük a rumot is. Majd beletöltjük a dinnye-pohárba ésgyümölccsel díszítjük.


Görögdinnyés margharita koktél

Hozzávalók:
– 2×2 bögre magozott
görögdinnye kockára vágva
– 1 bögre cukor
– fél bögre víz
– 1,2 dl tequila
– 0,6 dl lime lé
– durva szemű só
– lime szeletek
Öntsük a cukrot és a magnélküli dinnyedarabokat egy edénybe, majd melegítsük őket közepes hőfokon. Egy krumplinyomóval vagy hasonló eszközzel nyomjuk szét a dinnyedarabokat, hogy összekeveredjenek a cukorral, és az szétolvadjon a levükben. Melegítsük 5 percig gyakran kavargatva. Szűrjük át egy másik edénybe és alaposan nyomjuk hozzá a szűrőhöz a gyümölcsdarabokat, hogy minden csepp nedvet kisajtoljunk belőlük. Tegyük félre a szirupot és hagyjuk lehűlni.
Ezután a másik két bögre dinnyét és a vizet összeturmixoljuk, míg puha textúrájúvá nem válik. Aztán szűrjük át egy finomszemű szűrőn és tegyük félre.
A koktél kikeveréséhez öntsük össze a tequilát, 1,2 dl dinnyelevet, a lime levet, és 0,3 dl szirupot egy koktél shakerbe, és dobjunk melléjük néhány jégkockát is. Rázzuk a hozzávalókat addig, amíg teljesen ki nem hűlnek (nagyjából 30 másodpercig), majd öntsük ki lime lébe mártott, sózott szegélyű poharakba. A poharak szegélyét egy-egy lime szelettel is díszíthetjük.

happy wheels