InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Koktél receptek!

Epres kókuszkoktél

Hozzávalók:
-fél dinnye kibelezve, cukorba fordítva,
hogy a szélén megragadjon
– 30 dkg eper
– egy kis doboz tejszín (2 dl)
– cseppnyi kókusz szirup
– díszítéshez eper, dinnye, narancs, citrom
– alkoholos verzióhoz rum, 4-12 cent mennyiségben

Az epret, a tejszínt és a kókusz szirupot botmixerrel összekeverjük. Ha alkoholosat szeretnénk, beletesszük a rumot is. Majd beletöltjük a dinnye-pohárba ésgyümölccsel díszítjük.


Görögdinnyés margharita koktél

Hozzávalók:
– 2×2 bögre magozott
görögdinnye kockára vágva
– 1 bögre cukor
– fél bögre víz
– 1,2 dl tequila
– 0,6 dl lime lé
– durva szemű só
– lime szeletek
Öntsük a cukrot és a magnélküli dinnyedarabokat egy edénybe, majd melegítsük őket közepes hőfokon. Egy krumplinyomóval vagy hasonló eszközzel nyomjuk szét a dinnyedarabokat, hogy összekeveredjenek a cukorral, és az szétolvadjon a levükben. Melegítsük 5 percig gyakran kavargatva. Szűrjük át egy másik edénybe és alaposan nyomjuk hozzá a szűrőhöz a gyümölcsdarabokat, hogy minden csepp nedvet kisajtoljunk belőlük. Tegyük félre a szirupot és hagyjuk lehűlni.
Ezután a másik két bögre dinnyét és a vizet összeturmixoljuk, míg puha textúrájúvá nem válik. Aztán szűrjük át egy finomszemű szűrőn és tegyük félre.
A koktél kikeveréséhez öntsük össze a tequilát, 1,2 dl dinnyelevet, a lime levet, és 0,3 dl szirupot egy koktél shakerbe, és dobjunk melléjük néhány jégkockát is. Rázzuk a hozzávalókat addig, amíg teljesen ki nem hűlnek (nagyjából 30 másodpercig), majd öntsük ki lime lébe mártott, sózott szegélyű poharakba. A poharak szegélyét egy-egy lime szelettel is díszíthetjük.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Hűsítő koktélok Lajsz András ajánlásával

Bala

FORRÓ TATRATEA KOKTÉLOK AZ ÉVVÉGI ÜNNEPLÉSHEZ

Bala

Új Fanta íz a polcokon

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben