InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

A hiperaktivitás és ami mögötte van

Sokaknak ismerős lehet a folyton szaladgáló, hangoskodó, bukdácsoló, visszabeszélő, leejtő, hiperaktív gyermek, akivel félve indul el a család és aki próbára teszi az éppen adott környezetét.
Úgy gondolom fontos megismernünk és megértenünk a hiperaktivitás mivoltát, hiszen ezáltal megkönnyíthetjük gyermekeink, illetve a saját helyzetünket is.

Kiváló lehetőség erre a Hiperkék túrasorozat, ami a hiperaktivitás megismeréséért és elfogadásáért jött létre. Ezeken a túrákon a Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ szakembereivel beszélgethetnek a szülők, nevelők a hiperaktivitásról.

Aggódni nem is érdemes; hogy mi lesz a túrán, hogy fog viselkedni a gyerekem?
Minden rendben lesz, ugyanis túra közben közösen fogunk gondolkodni a hiper gyermekek világáról, egy olyan barátságos, együttérző csapatban, ahol pontosan ismerik az adott helyzetet.

Amint sikerül higgadtan megéreznünk az ő valóságukat, akkor képesek leszünk türelmesebben hozzájuk viszonyulni és nyugodtabban kezelni a közös nehézségeket.

Tipikus történések, amikor a legmagasabb csúcsra mászik a játszótéren, gőzerővel hajtja a hintát és rettegve figyeljük mikor repül ki belőle, versenybicikliző tempóval sprintel a pótkerekes kisbicajjal vagy éppen a lakásból csinál extrém játszóteret…Ők ösztönösen keresik a különböző kihívást biztosító mozgásokat, ugyanis az idegrendszer fejlődésében nagyon komoly szerepe van a mozgásnak. Ezért is nagyon jók a mozgásfejlesztő terápiák a hiperaktív gyermekek számára, ugyanis lehetőségük van biztonságos keretek között minél több instabil eszközt kipróbálni, ami hozzájárul az egyensúlyi rendszer fejlődéséhez. Ha megfelelő mennyiségű mozgásos inger éri a gyermeket, akkor idővel az idegrendszere éretté válik és kevésbé fog hiperaktívan viselkedni, egyre inkább a helyén fogja tudni kezelni a környezet ingereit. Ezáltal érkezik meg az egyensúly a családba és a hétköznapokba is.

A terápiás kereteken túl például kiváló lehetőség egy erdei séta, ahol a természet nyugalmában lehet hepe-hupás terepen bandukolni, fára mászni, vagy akár patakokon átkelni.
A következő túrán, május 18-án a mozgás és a túlmozgás lesz a fókuszban, de más témában is szívesen nyújtunk segítséget.

 

www.zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

EGÉSZSÉGneked – ezektől a programoktól kicsattansz majd!

InfoPont

Amit nem tudtál a tudatos gyermekvállalásról

Glück Viktória

Karanténkilók? Lustaság? Szorongás? – Íme 4 tipp, hogy legyőzd őket!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben