InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

A hiperaktivitás és ami mögötte van

Sokaknak ismerős lehet a folyton szaladgáló, hangoskodó, bukdácsoló, visszabeszélő, leejtő, hiperaktív gyermek, akivel félve indul el a család és aki próbára teszi az éppen adott környezetét.
Úgy gondolom fontos megismernünk és megértenünk a hiperaktivitás mivoltát, hiszen ezáltal megkönnyíthetjük gyermekeink, illetve a saját helyzetünket is.

Kiváló lehetőség erre a Hiperkék túrasorozat, ami a hiperaktivitás megismeréséért és elfogadásáért jött létre. Ezeken a túrákon a Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ szakembereivel beszélgethetnek a szülők, nevelők a hiperaktivitásról.

Aggódni nem is érdemes; hogy mi lesz a túrán, hogy fog viselkedni a gyerekem?
Minden rendben lesz, ugyanis túra közben közösen fogunk gondolkodni a hiper gyermekek világáról, egy olyan barátságos, együttérző csapatban, ahol pontosan ismerik az adott helyzetet.

Amint sikerül higgadtan megéreznünk az ő valóságukat, akkor képesek leszünk türelmesebben hozzájuk viszonyulni és nyugodtabban kezelni a közös nehézségeket.

Tipikus történések, amikor a legmagasabb csúcsra mászik a játszótéren, gőzerővel hajtja a hintát és rettegve figyeljük mikor repül ki belőle, versenybicikliző tempóval sprintel a pótkerekes kisbicajjal vagy éppen a lakásból csinál extrém játszóteret…Ők ösztönösen keresik a különböző kihívást biztosító mozgásokat, ugyanis az idegrendszer fejlődésében nagyon komoly szerepe van a mozgásnak. Ezért is nagyon jók a mozgásfejlesztő terápiák a hiperaktív gyermekek számára, ugyanis lehetőségük van biztonságos keretek között minél több instabil eszközt kipróbálni, ami hozzájárul az egyensúlyi rendszer fejlődéséhez. Ha megfelelő mennyiségű mozgásos inger éri a gyermeket, akkor idővel az idegrendszere éretté válik és kevésbé fog hiperaktívan viselkedni, egyre inkább a helyén fogja tudni kezelni a környezet ingereit. Ezáltal érkezik meg az egyensúly a családba és a hétköznapokba is.

A terápiás kereteken túl például kiváló lehetőség egy erdei séta, ahol a természet nyugalmában lehet hepe-hupás terepen bandukolni, fára mászni, vagy akár patakokon átkelni.
A következő túrán, május 18-án a mozgás és a túlmozgás lesz a fókuszban, de más témában is szívesen nyújtunk segítséget.

 

www.zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Olajokkal a szépségért és egészségért

InfoPont

5 bombabiztos tipp, hogy elkerüljenek a téli vírusok

InfoPont

A legfontosabb három dolog, hogy mire figyelj a nyáron!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben