InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Főszerepben Laci, a rocksztár

A zene gyerekkorom óta az életem része – rádiósként és dobosként is zenei környezetben vagyok. ”Zene nélkül tévedés volna az élet” – mondta Friedrich Nietzsche. Ezért is örülök a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) kezdeményezésének, amelyben egy animációs rajzfilmsorozaton keresztül mutatják be, milyen körülményekre van szükség ahhoz az egyes koncerthelyeken, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a kampány új színvonalra emelheti a hazai koncerthelyszínek működését. Szükség is lesz rá, hiszen idén nyártól újra dübörögnek a hangszórók a fesztiválok nagyszínpadain,
a vidéki és fővárosi klubokban, a falunapokon vagy éppen a művelődési házak rendezvényein – nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között lépnek majd színpadra a muzsikusok. Hogy miért fontos ez? Ez kell ugyanis ahhoz, hogy zenész és közönség egyaránt elégedetten távozzon a koncertekről. A ZEME által elindított tájékoztató kampány ezekre hívja fel a figyelmet.

Felelősséggel tartozunk a nézők, a zenészek és befogadóhelyek felé, ugyanis csak akkor lehet legteljesebb a felhasználói élmény, ha mindenki ugyanazt gondolja és mindenki egyformán komfortosan mozog a pályán – mondta Szabó László a ZEME elnöke.

A négy részes, vicces és szórakoztató animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a rocksztár, aki végigvezeti
a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig – a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti
a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit.

Magyarországon a legtöbb zenei menedzser egyben „booker” is – azaz egy személyben több munkafeladatot is ellát. Ezért kimondottan fontosnak tartjuk, hogy az ő munkájukat támogatva bemutassuk a koncertek szervezői számára, hogyan tudják a legtöbbet segíteni abban, hogy a legjobb minőségű fellépések és produkciók valósulhassanak meg – nyilatkozta Molnár Gábor, a ZEME alelnöke.

A több mint 700 zenei előadót képviselő, 56 magyar könnyűzenei menedzsert tömörítő egyesület nem csak
azt tűzte ki céljául, hogy felhívja a szakma és a széles közvélemény figyelmét azokra az alapvető és nélkülözhetetlen körülményekre, amelyekkel még sikeresebbé tehetik a fellépések megszervezését és azok gördülékeny lebonyolítását, de egyben azt is, hogy a szakmai know-how érthető bemutatásával új lendület adjon az iparágnak.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

aGarami ajánlja – Nem egyszerű dekoráció

Bala

Interjú: Garami Gábor

InfoPont

aGarami ajánlja

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben