Szórakozó
Élménnyel teli Székesfehérvár – közel Hozzád!
  • 2019. november 26.

Ahogy közelednek az év végi ünnepek, úgy vágyunk egyre inkább testi-lelki feltöltődésre, értékes együtt töltött időre, élménydús kikapcsolódásra… Nem is kell messze mennünk, Székesfehérvár adventi varázslattal, kultúrpezsgéssel és számtalan élménnyel vár…


Fehérvári advent – tele varázslattal!

A legszebb hazai vásárok közé is beválogatott forralt bor és kürtőskalács illatú székesfehérvári adventi forgatag művészi igénnyel berendezett kis adventi kuckóival, fénnyel festett élő kalendáriumával mintha egy képeskönyv lapjairól kelt volna életre. Fehérvár az adventi fények városa! A fényfestett épületek mellett itt-ott vidám karácsonyi animációba csöppenünk, hogy mi magunk gyűjtsük a hópelyheket egy vidám kinect játék segítségével, de suhanhatunk a fényvonaton… és mikor azt hittük, már minden csodát láttunk, vár minket a gyönyörűen megvilágított óriáskerék és a Koriligetté váló Zichy-liget, ahol fényben fürdő fák között, igazi téli mesevilágban csúszkálhatunk. Ehhez persze végig kell sétálni a mesés belvároson, de nem fogjuk megbánni!

Kultúrwellness

Fehérváron még a wellness program is kulturális élmény a százéves szecessziós műemlékfürdőben, néhány kulturális program beiktatásával pedig igazi kultúrwellnessben lehet részünk… A 2019-es Év kiállításának választott „Vonalba zárt történetek” Réber László grafikáit hozza közel, a Szent István Király Múzeum idei legnagyobb szabású, IV. Béla életét és uralkodását bemutató tárlata mellett az év vége igazi újdonságot is tartogat: a Csók István Képtár rendhagyó Ujházi kiállításnak ad otthont.

Ujházi Péter A különutazás terei című, novemberben nyíló időszaki tárlata székesfehérvári utazásra invitál, hogy Ujházi inspirációinak helyszíneit, alkotásainak színtereit megismerve egy valóságos utazáson vegyünk részt egyetlen kiállítótéren belül Székesfehérvártól Lisszabonig, Nadaptól Móron át egészen Rómáig, miközben a sajátosan egyedi és hemzsegően mozgalmas alkotások feltárják előttünk az érzelmek, a lélek világát is, hogy egyfajta belső utazásra indítsanak! A tárlaton számos, a műfajában is egyedülálló alkotást most először tekinthet meg a közönség.

 

happy wheels