InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Dél-Amerika különleges világának varázsa: Kaktuszok és egzotikus növények az ELTE Füvészkert őszi kiállításán

Dél-Amerika, ez a hatalmas kontinens, Brazíliától egészen a Tűzföldig terjedő területeiről ismert a változatos domborzati és éghajlati viszonyairól. Ám ezen a földrészen nemcsak a táj és az időjárás különbözőségei hívják fel magukra a figyelmet, hanem a gazdag és egyedülálló növényvilág is, különösen a szukkulensek terén.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Füvészkertje ősz beköszöntével idén is izgalmas kiállítással várja a növénykedvelőket és kíváncsi látogatókat. Az őszi kiállítás során a kontinens lenyűgöző szukkulens növényvilágába tekinthetünk be. Ez a terület rengeteg különleges növényfajnak ad otthont, és bár a kiállítás csak egy kis szeletét mutatja be, mégis lenyűgöző betekintést nyújt a dél-amerikai botanikai gazdagságba.

A kiállítás főszereplői kétségkívül a kaktuszok, amelyek Dél-Amerikában hatalmas fajgazdagsággal büszkélkedhetnek. A Notocactus, Parodia, Melocactus, Discocactus, Rebutia, Sulcorebutia, Copiapoa, Neochilenia nemzetségek csak néhány példa a kaktuszok sokszínű világából. Az óriási méretű kontinens változatos éghajlati zónáiban található kaktuszok számos formában és méretben jelennek meg, így mindenki megtalálhatja a saját kedvencét.

Azonban nemcsak a kaktuszok kerülnek terítékre a kiállításon. Az orchideák rajongói is találnak itt számukra érdekes növényeket, hiszen a kaktuszok mellett a fákon és sziklák oldalain élő pozsgás jellegű orchideák is bemutatásra kerülnek. A Laelia, Cattleya, Brassavola, Oncidium és más fajok egzotikus virágai lenyűgöző látványt nyújtanak.

A szukkulens növények között szintén fontos helyet foglalnak el a broméliák. Ezek a növények is kiválóan alkalmazkodtak a szárazsághoz és sok fényhez, és a Neoregeliák, Hechtiák, Dyckiák, Hohenbergiák, Billbergiák, Tillandsiák fajainak díszes levelei és virágai igazi gyönyörűségek.

A kiállításnak köszönhetően az érdeklődők lehetőséget kapnak arra, hogy közelebbről is megismerkedjenek ezekkel az egzotikus szépségekkel. A Magyar Orchidea Társaság lelkes tagjai és az ELTE Füvészkert gyűjteményes darabjai segítenek eligazodni a növények világában, és a kiállítás alatt a látogatók beszerezhetik saját növényüket.

Az esemény különösen a kisgyermekes családok számára is vonzó, hiszen számos kézműves program várja a gyerekeket szombaton és vasárnap. Így a családok is aktívan részt vehetnek a növények és a természet csodáinak felfedezésében.

Az ELTE Füvészkert ősz beköszöntével nyitja meg kapuit a látogatók előtt, és szeptember 8. és 10. között látogatható naponta 9-17 óráig. Tehát ne hagyjuk ki ezt a különleges lehetőséget, hogy közelebbről megismerjük Dél-Amerika szukkulens kincseit ezen a lenyűgöző kiállításon!

További információkért látogasson el a www.kaktuszgyujtok.hu weboldalra.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

5+1 kihagyhatatlan tavaszi program

Glück Viktória

Megnyílt a Magyar Zene Háza!

Glück Viktória

Álomutazásuk megfestésére hívja a fiatalokat az Alkoss szabadon művészeti pályázat

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben