InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Brasch Bence Bálna című kortárs komédiáját szeptember 17-én mutatják be az Átriumban

Az idén novemberben tíz éves fennállását ünneplő Átrium szeptember 17-én tartja Brasch Bence Bálna című darabjának bemutatóját. A szerző rendezésében készülő előadás Ágoston Katalin, Debreczeny Csaba, Kovács Máté, Szinetár Dóra, Tornyi Ildikó és Sas Zoltán e.h. szereplésével lesz látható a teátrumban.

Brasch Bence műve kortárs komédia, ami a színház és a tehetségkutató tévéműsorok világában játszódik. Üdítően friss, benne valódi színpadi karakterekkel, mai figurákkal. A produkció hangsúlyosan foglalkozik majd azzal a nagyon fontos kérdéssel, hogy vajon feláldozhatóak-e a gondolatok a szórakoztatás oltárán? Emellett érvényesen érint olyan aktuális témákat, mint a fiatal felnőttek útkeresési dilemmái, vagy a #metoo mozgalom, eközben pedig csavaros „színház a színházban” dramaturgiával formailag is érdekes kortárs komédiát láthatunk. Brasch Bence szövege talán nem is lehetne jobb helyen, mint egy szórakoztató színházban.

Minden nézőt érdekel, mi folyik a színfalak mögött. Hogy készül egy előadás? Milyen munka kell ahhoz, hogy jóízűen nevessenek, vagy együttérzően sírjanak a nézők? Ki az ember a szerep mögött? Ki vagyok én? Ki vagy te? Kell tudnunk a választ? Nekem az a szerelem, ami a másiknak? Fontos tudnom, mit gondolnak rólam mások? Ha viszont nem fontos, akkor hogy tartom tiszteletben a határokat?

Az alkotók ezekre a kérdésekre keresik a választ egy olyan előadásban, amelyben a harmonikus dallamoktól a nyers recitativo duettekig lendületes, titkos színházi jelenetek építenek hidat a nézőkhöz. És ha a néző elég bátor, talán átélheti a színházcsinálás boldog és szorongató pillanatait is.

Bokor Bonifác, a harminchoz közeledő író élete főművét megosztja azzal a színházigazgatóval, akivel pár hónapja ismét hajlandó szóba állni. A mű azonban nem éri el a kívánt hatást, hiszen Molnár igazgató úr egy könnyed, szórakoztató musicalt vár tőle.

Az előadás a premiert követően szeptemberben 18-án, októberben 2-án és 3-án lesz látható.

Írta és rendezte: Brasch Bence

Színészek:

Kovács Máté – szerepe szerint Bokor Bonifác író

Ágoston Katalin – szerepe szerint Horváth Boróka takarítónő

Debreczeny Csaba – szerepe szerint Molnár Iván DLA, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, rendező, színházigazgató

Szinetár Dóra – szerepe szerint Cincér Dorina színésznő, televíziós műsorvezető

Tornyi Ildikó – szerepe szerint Csibi Panni újságíró, influencer

Sas Zoltán egyetemi hallgató – szerepe szerint Ambrus Árpád zeneszerző, zongorista

Az előadás zeneszerzője Mester Dávid, a díszletet és a jelmezt Tihanyi Ildi tervezte.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

„A szurikáták csapatban dolgoznak… És jópofák.” – Interjú Mózes Andrással

Zalai Mariann

Harsányi Attila Viszockij-estje a Bethlen Téri Színházban

InfoPont

Két bemutatóval várjuk a nyarat!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben