InfoPont Ajánló Magazin
Kult

BAUHAUS100. PROGRAM A MÁNAK a Ludwig Múzeumban

KIÁLLÍTÁSZÁRÓ PROGRAMSOROZAT AUGUSZTUS 23–25.
A kiállítás utolsó hétvégéjén a tárlatot átfogó tematikus finisszázs-programot tervezünk. A programok során képzőművészek, múzeumpedagógusok, építészek és tervezők közreműködésével közelítünk a témához.

Önálló programelemeként záró tárlatvezetés, valamint zenés Bauhaus-divatperformansz igyekszik közel hozni az érdeklődőkhöz az egykori művészeti műhely kortárs nézőpontú állásfoglalásait.

IDŐPONT: 2019. augusztus 23–25.
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 2. emeleti kiállítót

PÉNTEK | 15.00–17.45

Miből lesz a kiállítás? 2.0 Kurátor workshop 
2019. augusztus 23. 15.00–17.45

Bauhaus100. Program a mának  Kortárs nézőpontok című tárlatunk záró hétvégéjén ismét meghirdetjük workshopunkat, amelyen a résztvevők makettek segítségével  megrendezhetik a saját Bauhaus100. kiállításukat és megismerkedhetnek egy kiállítás létrejöttének hátterével, műhelytitkaival is.

A program regisztrációhoz kötött! (Részletek)
HELYSZÍN: 2. emelet, kiállítótér

SZOMBAT | 16.00–18.00

Kurátori tárlatvezetés
2019. augusztus 24. 16.00–17.00

Fabényi Julia és Készman József kurátorok tárlatvezetése a Bauhaus100. – Program a mának című kiállításban. A kiállítás elsősorban nem a Bauhaus történetét kívánja bemutatni, hanem azokat a ma is jelenlévő jellegzetes művészeti pozíciókat, amelyeken felismerhető a Bauhaus szemléletének hatása.

HELYSZÍN: 2. emelet, kiállítótér

Kortárs revü  Bauhaus divat-performance 2.0
2019. augusztus 24. 17.00–18.00

Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) divat- és textiltervezés mesterszakának divattervezés specializációján tanuló hallgatók által készített –Oskar Schlemmer, Vaszilij Kandinszkij, Breuer Marcell, Moholy-Nagy László vagy éppen Paul Klee munkái által inspirált – ruha objektek absztrakt installációkon jelennek meg a Góbi Rita Társulat táncosainak koreográfiájában.

HELYSZÍN: 2. emelet, kiállítótér

VASÁRNAP | 13.00–17.00

Café Bauhaus – Workshopok a Bauhaus műhelyei nyomán

Az érdeklődők kötetlen hangulatban, különböző, a kiállításban tematizált kérdésekhez kapcsolódó műalkotások mentén dolgoznak fel egy-egy művészeti mikrojelenséget. A témacsoportok átjárhatók, külön-külön, és együtt is teljesíthetők.

A témavezetők által bemutatott munkák, projektek ismertetését követően gyakorlati feldolgozásra és megjelenítésre kerül sor.

Létszámkorlát: max. 15 fő / workshop (regisztráció szükséges)
HELYSZÍN: 2. emeleti kiállítótér

A programokon való részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

A regisztrációhoz kötött programok esetén részvételi szándékukat 2019. augusztus 24-ig az EZEN A LINKEN található regisztrációs űrlap kitöltésével jelezzék.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Családbarát Múzeum elismerést nyert a Ludwig Múzeum

Szabó Ildikó

Virtuális múzeum ajánló

Bala

Varázslatos tündérvilág – Szaniszló Ildikó, porcelánfestő mesés munkái

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben