InfoPont Ajánló Magazin
Balaton

Badacsonyi Programok

Fedezze fel vezetett túráinkon a Balaton, a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat-és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit. Túrázzon velünk és ismerje meg a Vulkánok Völgyének egy egészen más arcát. Egész évben szakvezetéses túrákat indítunk a Badacsonyon, a Szent György-hegyen, a Csobáncon, a Tóti-hegyen, a Gulács-hegyen, Szigligeten és Ábrahámhegyen is. A kirándulni vágyók számos lehetőség közül válogathatnak, legyen az madarász-, holdfény-, kilátó- vagy tanösvénytúra.

Augusztus 11. vasárnap:
Meghódítjuk a Gulácsot!

Ki nevezte a hegyet „magyar Fujiyamának”? Honnan ered a hegy neve? Miért különleges a Gulács kialakulása? Meddig bányászták a bazaltot? Mi volt az ókorban a fő tevékenység a hegyen? Vannak-e bazaltoszlopok a Gulácson? Aki kíváncsi ezekre a kérdésekre, tartson velünk!
Gyülekező: 10:00 Nemesgulács Lovarda (Templom melletti utca végállomása)


Augusztus 17. szombat:
Holdfénytúra a Badacsonyon

Hangulatos alkonyati és esti túra a Badacsony tetején található Kisfaludy-kilátóhoz.  A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira. Elemlámpa ajánlott!
Gyülekező: 19.30 óra; Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)  


Augusztus 24. szombat:
Túra a Szent György-hegyen, Sárkányölő Szent György nyomában
Páratlan kilátás, bazaltorgonák, jégbarlang, barokk építészeti emlékek várnak ránk, valamint választ kapunk a következő kérdésekre is: Miről kapta a nevét a hegy? Valóban bazalt-e a bazalt? Miért nem bányászták nagyüzemben a hegy kőzetanyagát? Látszik-e a sárkány lehelete és hol volt a lakhelye?  Mire használták régen a hegy tetejét? Mely növények a hegy ritkaságai?  Oroszlán fejű-e a kút? Mi az az erubáz? Mik a wikipédia tévedései a heggyel kapcsolatban?
Gyülekező: 10.00 óra; Kisapáti, temető melletti parkoló 


Szeptember 07. szombat:
Szegedy Róza nyomában – Reformkori nosztalgia túra
Feltárul előttünk a XIX. század Badacsonya, a szüreti mulatságok, a hajózás története, a hegy élete. Persze, Kisfaludy és Szegedy Róza szerelme sem marad rejtve előttünk. Igazi reformkori nosztalgia túra a Badacsonyon!
Gyülekező: 10.00 óra Szegedy Róza-ház


Bővebb információ, jelentkezés és túraleírás:  www.badacsony.com/turak
Facebook esemény:  Gyalogtúrák a Badacsony Régióban 2019.
e-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu
tel.: 06 87 531 013

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

3 ötlet a hévízi kiruccanáshoz

InfoPont

Badacsonyi Szüret

InfoPont

Ajánló: Színházi tárlatvezetés Görgei Artúr, Jászai Mari, Adéle Aubouin és mások visszaemlékezési alapján

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben