InfoPont Ajánló Magazin
Balaton

Badacsonyi programok

Programok

Fedezze fel vezetett túráinkon a Balaton, a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat-és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit. Túrázzon velünk és ismerje meg a Vulkánok Völgyének egy egészen más arcát. Egész évben szakvezetéses túrákat indítunk a Badacsonyon, a Szent György-hegyen, a Csobáncon, a Tóti-hegyen, a Gulács-hegyen, Szigligeten és Ábrahámhegyen is. A kirándulni vágyók számos lehetőség közül válogathatnak, legyen az madarász-, holdfény-, kilátó- vagy tanösvénytúra.

Július 06. szombat 10.00 óra:
Túra a Pálosok-útján – Zarándoklat a salföldi Pálos-kolostor romhoz.
A túra fő célpontja a salföldi Pálos kolostor romjainak megtekintése.  Utunk során megismerkedünk a terület természeti és kultúrtörténeti értékeivel.

Július 13. szombat 20.15 óra:
Holdfénytúra a Badacsonyon
Hangulatos alkonyati és esti túra a Badacsony tetején található Kisfaludy-kilátóhoz.  A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és a Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira. Elemlámpa ajánlott!

Július 20. szombat 10.00 óra:
Túra a Csobáncon
A Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme a Csobánc, melynek tetejét a vár koronázza meg. A hegy szőlőkkel borított szoknyáján vezet utunk, mígnem feljutunk a tetőre, melynek déli platóján meredeznek Csobánc várának romjai. Pazar kilátás tárul a túrázók elé. Gyönyörködhetünk a „Tapolcai-forgószínpad” elképesztő kavalkádjában

Július 27. szombat 10.00 óra:
Badacsony tanösvény körtúra
A túra során megismerkedünk a nagy Pán teremtette Badacsony élő és élettelen természeti értékeivel, valamint kultúrtörténetével.

Augusztus 03. szombat 10.00 óra:
Csörgey Titusz emléktúra Ábrahámhegyen
(madármegfigyelő túra)
A túra a nagy ornitológusnak, Csörgey Titusznak állít emléket. A kirándulás végpontja a salföldi kolostor rom, közben figyeljük a terület gazdag és változatos madárvilágát.

Bővebb információ, jelentkezés és túraleírás:  
www.badacsony.com/turak
Facebook esemény: 
Gyalogtúrák a Badacsony Régióban 2019.
e-mail:
badacsonytomaj@tourinform.hu
tel.:
06 87 531 013

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Badacsony New Yorkban

Bala

Egy szappannyi természet: Zöld Szépség Vasárnap az Anker’tben!

InfoPont

Szakvezetéses élménytúrák a Badacsonyban

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben