Szórakozó
Gyerekprogramok az Őszi szünetre
  • 2019. szeptember 30.

Csillagok Háborúja Kiállítás
szept. 15-től
Bálna

George Lucas 1977-benb alkotta meg a Csillagok Háborúját, azóta túlzás nélkül a fél világ rajong érte, ha nem az egész. Ez a kiállítás David Prada magánkollekciójából készült, akinek a legnagyobb magángyűjteménye van a témában. Jabba 5 m hosszú élethű mása, Anakin Skywalker valós méretű versenyfogata, Szamuráj rohamosztagos, életnagyságú 4 m magas Rancor, életnagyságú 1,8 m magas felderítő droid, a Halálcsillag 12 m hosszú vezérlőközpontja, több, mint 30 páncélzat, egyenruha, Palpatine trónterme, fénykardok, több, mint 50 kézzel készített szobor, retro részleg, ajándékbolt és sok más meglepetés! “A rajongók visszavágnak” nem csak egy egyszerű múzeum, hanemegy magával ragadó utazás a Csillagok Háborúja™ univerzumában.
Több info: csillagokhaborujakiallitas.hu


Tökös Nap – kertészkedés gyerekeknek
okt. 26. 10:00 és 11:15
Füvészkert

Tökfaragás, tök házikó készítés és minden, amit a tökről tudni érdemes. A Szamóca Kiskertész Klub játékos kertészkedős programot hirdet a Füvészkertben óvodásoknak, kisiskolásoknak. A foglalkozást a FűFa tankertben tartják – a bejárattól csak követni kell a Szamóca táblákat… Innen indultok egy sétára, az időjárás függvényében a kertbe vagy az üvegházakba, ahol megismerhetitek a növényeket, majd ide értek vissza ültetni és alkotni. A foglalkozásokat esőben is megtartják, úgyhogy ne ijedj meg, ha felhős az ég. Az ültetéshez kötényt is biztosítanak, így akár a kedvenc ruhádban is mehetsz. Kérlek, készülj a beültetett növény hazaszállítására – vigyél magaddal egy zacskót vagy kis kosarat…
Előzetes jelentkezés szükséges a programhoz, amely 10 órakor és 11.15-kor is elindul.
Több info: www.jegymester.hu/hun/Event/8191268/Tokos-nap


Minimax Gyerekhajó A Buborék Együttessel
nov. 3.
Batthyány tér II-es kikötő

A Batthyány téren gyere a II-es kikötőhöz vasárnap reggel és csudajó délelőttöd lesz! A hajón először a Buborék együttes koncertezik, majd Pici cica tánciskola következik. 11 órakor útra keltek a hajóval, végig a Dunán Budapest nevezetességei között. Közben logikai- és társasjátékokat próbálhattok ki animátorok segítségével, a kisebbeknek bébi sarok, nagyobbaknak kreációs asztal áll rendelkezésre, ahol sok érdekes dolgot készíthettek, pl. Zokni Nyunya figurát, és a Szivárvány-viaszfestésen gyönyörű képeket készíthetsz vasalóval vagy különleges viaszkrétával.
Több info: www.gyerekhajo.hu