InfoPont Ajánló Magazin
Balaton Gasztro Tourist

Badacsony “borközelből”! – október 30.

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrta össze számodra a Badacsony Régió Tourinform.

Badacsonyi családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, pazar látvány kíséretében. Három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, miközben borkorcsolyákat is felszolgálnak. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az ott élő emberekről.

A részt vevő borászatokról:

Istvándy Borműhely
Az Istvándy család szőlő- és bortermelési története több mint 200 évre nyúlik vissza. Fontos számukra a tradíciók ápolása, a tapasztalatok, illetve a megfigyelések továbbadása. Hangsúlyt helyeznek a Badacsonyi Borvidéken termő egyedülálló Kéknyelű szőlőfajtára, valamint erre a vidékre jellemző Szürkebarátra és Olaszrizlingre. A badacsonyi bor- és gasztrokultúra gazdagításához a borkészítés mellett más területeken is hozzájárulnak (gasztronómia, saját mangalica termékek). A család tagjainak szerteágazó tevékenységeiben közös, az a badacsonyi vidék szeretete és a törekvés, hogy a kreatív, pozitív és alkotó energiáinkkal mások számára élményt és örömet adjanak.

Facebook-oldaluk: Istvándy Borműhely

Borbély Borterasz
A Borbély Családi Pincészet mindennapjaiban a családtagok részt aktívan vesznek, így a birtok minden munkafolyamatában is, a szőlőmunkáktól, a pincei feladatokon keresztül a vendég fogadásig. Fiatal borásza, Borbély Tamás elnyerte „AZ ÉV BORTERMELŐJE” kitűntető címet, 2020 decemberében. Tamás a 30. Év bortermelője Magyarországon és az első a Badacsonyi borvidéken. 23 ha-os családi birtokukon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőikkel, a modern és tradícionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi, minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére.

Facebook-oldaluk: Borbély Családi Pincészet

Éliás Birtok
Páratlan balatoni panorámával rendelkező fiatal borászat, mely célja, hogy egyedi, de mégis jellegzetes badacsonyi stílusú borokat készítsen. A tradicionális fajták, vagyis az Olaszrizling, Szürkebarát és Kéknyelű mellett nemzetközi szőlőfajtákkal is kísérleteznek. Stílusuk letisztult, boraik sokszínűek, nem nélkülözik az ásványosságot. Így vallanak magukról: „Kiváló vulkanikus borok, balatoni panoráma, a régióból származó friss alapanyagokból készült ételek és csodás természet. Birtokunkon ez vár vendégeinkre.”

Facebook-oldaluk: Éliás Birtok

Találkozó: 9.45 óra, Badacsony Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.)
Indulás: 10.00 óra
Útvonala: Tourinform Badacsony- Istvándy Borműhely- Borbély Borterasz- Szegedy Róza-ház- Kisfaludy-ház – Rózsakő- Éliás Birtok
Időtartam: 3,5 óra
Szintkülönbség: 180m
Táv: 4,5 km

Jelentkezés:
Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u.14)
Telefonon: +3687/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Badacsony Régió Tourinform

A kóstolón csak 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt!

Bővebb információ:
badacsony.com/turak/bortura-badacsonyban-oktober-30/

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

HŰSÍTŐ TATRATEA TIPPEK

Szabó Ildikó

Senso Magico a Strand Fesztiválon

InfoPont

Bacon a fürdőben, a hálóban és a gyógyszeres szekrényben?

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben