InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

OFFLINE TÚRÁK – KIKAPCS

A digitális detox, a telefon nélküliség, a jelen levés egyre nagyobb igényünk, a lenti projektet ez hívta életre. Szeretettel várnak Benneteket a következő túrán, telefon nélkül, a Balatonon, és minden megjelenésnek nagyon örülük, örülünk / mert offline-nak lenni nem mindig kell:)

OFFLINE TÚRÁK – KIKAPCS

– Indul a második turnus! – Képek: https://we.tl/t-c1RqoWw7f2
A digitális detox, az offline-lét, a facebook-inaktiválás, a slow life mind-mind egyre nagyobb divat, de divat sem kell hozzá, hogy megérezzük: az okostelefonnak és social mediának “hála” nem mindig egyszerű csak a pillanatban lenni.
Ez az igény hívta életre az OFFLINE TÚRA projektet, melyet Budavári Dóra, Cseri Dóra és Kovács Katu indított el. Az ötletet saját élmény szülte: egy túra közben ők hárman azt vették észre, hogy beszélgetés és bámulás helyett fotóznak, posztolnak és a telefont nyomkodják. Az áprilisi első meghirdetett badacsonyi túra egy óra alatt betelt, így kellett egy második időpont is.
A két napon, szombaton és vasárnap közel 70 ember túrázott telefon nélkül, a természetet figyelve, egymással ismerkedve, és borokat kóstolva.
Minden túra a telefon elvételével kezdődik, a szervezők biztonságos helyre száműzik a készülékeket – de vészhelyzet esetén vissza lehet kapni. Több gasztro-megállót is beiktatnak, megtudhatunk izgalmas információkat a túra állomásairól, van mód az elcsendesedésre, meditációra, távolba nézésre, de egymással beszélgetni is bőven lehet.
Badacsony után a második megálló a Szent György-hegy lesz, május 11-én és 12-én indul egy-egy túra, amikre még van pár hely. A Szent György-hegynek megfelelően a bazaltorgonák megmászása mellett a gasztronómiára is nagyobb hangsúly helyeződik, a túra egy reggelivel indul Kovács Beánál a Búzalelke Pékségben, majd Papa Áronéknál, a PAP Wines teraszán egy tál biryanival és borkóstolóval végződik. A túráról Heim Alexandra készít csodás képeket.
EVENT:

Ahogy a szervezők írják:
Kapcsold ki, kapcsolj ki, kapcsolódj ki!
KAPCSOLÓDJ!

Gyere és felejtsd el a külvilágot egy pár órára, kapcsolj offline üzemmódba! Felejtsd el a telefonodat és a virtuális világot, lesz helyette jelen-lét, friss levegő, itt&most, tó, fák, figyelem, hegyek, ízek, vulkanizmus, forrásvíz, emberek, bor, meglepetés móka. Még talán beszélgetések is!

@ Igen, pár órára elvesszük a telefonotokat.
@ Igen, visszakapjátok.
@ Igen, ki fogjátok bírni.
@ Igen, készülnek képek, de fényképezőgépet hozni ér!

// SZENT GYÖRGY-HEGY edition No.1. / Május 11.
Találkozó: 10:30 – Búzalelke Pékség Kisapáti
Jelentkezés: http://bit.ly/offline_tura_regisztracio_0511

// PROGRAM:
A Szent György-hegyen a testünket és a lelkünket is kényeztetjük, kicsit gasztrósabbra vesszük a figurát:
››› 10:30 Regisztráció és kikapcs (igen elvesszük a telefonokat!) Briós & kávé / fröccs, avagy bajnokok reggelije a Búzalelke Pékségnél.
››› Célba vesszük a bazaltorgonákat, közben meg-megállás, majd távolbanézős elcsendesedés a hegytetőn.
››› Körbebandukolva a hegyet lecsorgunk az Oroszlánfejű kút felé, közben legendák, egy kis földrajz, no meg egy kísérteties ház érintése.
››› 15:30 Indiai “uzsonna” egy tál biryanival és bor a PAP wines teraszán
››› 17:00 Könnyed közös leereszkedés Kisapátiba.
››› Érkezés Kisapátiba kb. 17:30, a vasútállomásra 17:45

// TÁV: kb. 10 km
// RÉSZVÉTELI DÍJ: 6.000 Ft / fő, amelyet a helyszínen, készpénzben tudtok fizetni. Tartalmazza a reggeli és az uzsonna árát 1-1 borral, szörppel vagy kávéval, valamint a túra szervezését, vezetését.
// REGISZTRÁCIÓ: A túrára való jelentkezés regisztrációhoz között.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

72 órányi öröm: itt az Eleven Tavasz a Bartókon!

InfoPont

Milyen fürdőruha illik az alkatunkhoz? Tippek a Women’secrettől

InfoPont

BULIneked május – Let’s get the party started!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben