InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro Tourist

Szakvezetéses bortúra a Badacsonyi Borvidéken

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrta össze számodra a Badacsony Tourinform.

Badacsonyi családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, pazar látvány kíséretében.

Három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, miközben borkorcsolyákat is felszolgálnak.

Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az ott élő emberekről.

A részt vevő borászatokról:

Németh Pince
Közel 3 hektár szőlőbirtokkal rendelkező, 3 generációt magába foglaló, családi gazdaság. A pince a Római úton található, különleges ismertetőjegye, hogy meglehetősen nagy fajtaválaszték található itt, boraik palackjait pedig maguk festik meg kézzel. Bortermelésükben mindhárom generáció ízlésének megfelelő eljárással készített bor egyszerre van jelen.
Így tehát hosszabb ideig hordóban érlelt tételek mellett, reduktív (tartályos) tételek, könnyedebb, gyöngyözőborok is megtalálhatók a kínálatban.
Borkísérő falatként házi, kovászolt kenyeret, helyi termelőktől származó sonkát és sajtot kínálnak.

facebook elérhetősége: Németh Pince

Kéknyelű Borozó
A csodálatos panorámával rendelkező Kéknyelű Borozó a Kisfaludy úton található. Itt a nevét adó kéknyelű fajtát mindenképp érdemes megkóstolni, mely fajta egyedül Badacsonyban található hungarikum. A kéknyelű, nevét a kékes-vöröses árnyalatú levélnyeléről kapta. Íze karakteres, a badacsonyi jegyeket hordozva ásványos, semmivel össze nem téveszthető. A borozóban a Békássy Családi Pincészet borai kóstolhatók, különösen ajánlott a Sauvignon Blanc, Szürkebarát, vagy Budai Zöld fajtájukat megízlelni a Kéknyelű mellett. A család 1840 óta foglalkozik szőlőműveléssel Badacsony legjobb, déli dűlőin. Borkorcsolyaként helyben sütött házi langallót kínálnak.

facebook elérhetősége: Kéknyelű Borozó Badacsony

Málik Pince
A Málik Pince a hegyoldalban impozáns kilátással, nagy fajtaválasztékkal rendelkezik. Borkészítésben a hagyományos művelésre és termelésre esküsznek, boraik fahordóban érleltek. Olyan különleges fajták is megtalálhatóak náluk, mint a ritka Bakator vagy Zeusz. Borosgazdája vadászember, ami a borpalackokon vaddisznó emblémában köszön vissza.
A badacsonyi életérzés teraszukról garantált.

facebook elérhetősége: Málik Pince

Találkozó: 13.45 óra, Badacsony Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.)
Indulás: 14.00 óra
Útvonala: Tourinform Badacsony- Szent Donát-kápolna- Németh Pince- Kéknyelű Borozó (Békássy Családi Pincészet) – Szegedy Róza-ház – Kisfaludy-ház- Rózsakő – kőtenger- Málik Pince
Időtartam: 3,5 óra
Szintkülönbség: 180 m
Táv: 5 km

Jelentkezés:
Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u.14)
Telefonon: +3687/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Badacsony Régió Tourinform

További információ: https://www.badacsony.com/turak/bortura-badacsonyban-november-6/

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

TATRATEA, amit meg kell kóstolnod

Szabó Ildikó

ŐSZ egyenlő SÜTŐTÖK

Zalai Mariann

Recept- Sütőtökös muffin

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben