InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

Az eredeti Halloween

Tudtad? Halloween eredetileg Samhain fesztiváljaként indult világhódító útjára. Ez a gall ünnep a szüreti évszak végét jelentette, október legvégét, amelyet az ókori kelta vallás részeként ünnepeltek meg Nagy-Britanniában és Európa más részein.

A kelták úgy vélték, hogy a mi világunk és a szellemek világa közötti határ nagyon vékony. Ez azt jelentette, hogy furcsa, erővel rendelkező lények vándorolhatnak köztünk. Az ünnep a szellemek elriasztására szolgált.

Később, a keresztény vallás során, All Hallows Eve-ként vált ismertté – egy nappal Mindenszentek előtt, november 1-jén. Aztán az ünnep igazán Amerikában vált népszerűvé.

A 19. században ír bevándorlók vitték be Amerikába és a 20. században vált ennyire
nagyszabásúvá, ahol már a beöltözésre, ijesztgetésre fektették a hangsúlyt és megjelentek a tökfaragás vagy a Csokit vagy csalunk szokásai is a bulihangulat mellé.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

HalloweenFilm NEKED

Bala

Dekorációs ötletek egy szellemes halloween partihoz kicsiknek és nagyoknak

Glück Viktória

Halloween Beauty – Csak kényeztetés, semmi trükk!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben