Szórakozó
HalloweenFilm NEKED
  • 2020. október 19.

Október 31. éjszakáján, azaz Mindenszentek előtti estén, kösd be a biztonsági övet, mert három borzongatóan jó filmmel fogjuk megünnepelni a Halloweent. Az angolszász ünnep őse a kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe a samhain volt. Azt tartják erről az estéről, hogy ilyenkor a legvékonyabb a túlvilág és a rendes világ közötti átjáró és ilyenkor visszatérhetnek a különleges lények a túloldalról. Ez a félelmetes éjszaka jó ok arra, hogy olyan klasszikusokat nézzünk, amelyekre örökké emlékezni fogsz.

Addams Family – A galád család (1991)

A legmenőbb film. Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik, hogy már-már szeretetre méltóak. Karácsony éjjelén a szeretetről énekel a népes család. A kissé morbid humorral fűszerezett alkotást olyan díjakra jelölték 1992-ben, mint a legjobb látványtervezés, a legjobb smink és jelmezért járó díjak.


Dracula (1931)

A legnagyobb klasszikus. Lugosi Béla főszereplésével, a horrorfilm műfajának ez a korai klasszikusa kihagyhatatlan a filmtörténetből. A német némafilm egyik legjobb operatőre, Karl Freund sejtelmesen ködös képeihez Csajkovszkijtól kölcsönözték a zenét. A film sikere számtalan folytatást szült, és világsztárrá tette a vérszívó erdélyi grófot alakító Lugosit. A gróf éppen akkor lép be a szobába, amikor Harker a tükör előtt borotválkozik. Borotválkozás közben Harker nézi magát a tükörben, maga mögött pedig nem látja Drakulát, hiszen az igazi vámpír nem látszik a tükörben…


Coco (2017)

Legnagyobb kedvencem. Igaz, hogy animációs film, de felnőtteknek is szeretettel ajánlom. Igazán szívet melengető történet. És a zenéje is nagyon kedves, fülbemászó. Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színpompás világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.


Olvass bele a magazinunkba is: