Életmód
Álmodozó kislányból sikeres üzletasszony
  • 2020. december 22.

Nagy Noémi enteriőr designer, édesanya, a Prieston ruhamárka tulajdonosa. Szerencsésnek vallja magát, mert a munkája a hobbija is egyben. Fiatalon kezdett el dolgozni, ahogy gyermekkorára visszaemlékezik, már akkor is folyton ötletelt, aztán addig dolgozott, amíg meg nem valósította a kreatív terveit. Fontos számára a jótékonykodás, jelenleg az adományozás helyes módjára szeretné felhívni a figyelmet. Sok más jótékonysági projekt mellett a KUCKÓ Önkéntes Program szervezettel dolgozik együtt a gyermekotthonban élő gyerekek megsegítéséért.

Mikor alakult ki benned, hogy ruhatervezéssel, illetve belső terek tervezésével foglalkozz?

Már gyerekként érdekeltek a ruhák, a lakás rendezgetése. Vidéken nőttem fel, de a keleti régióban, ahol nem sok lehetőség volt, ezért is döntöttem úgy, hogy 19 évesen Budapestre költözöm. Először nagy produkcióknak terveztem jelmezeket és ebből alakult ki, hogy elkezdjem a saját márkám megalkotását.

Mi volt a titkod, hogy ilyen fiatalon sikeres üzleti vállalkozást hoztál létre?

Nem a trendekhez, hanem az aktuális piaci igényekhez igazodtam. Ugyanis a kreatívkodás mellett a célom az volt, hogy jól működő vállalkozásom legyen. Így volt ez az esküvőiruha tervezéssel is, amely csak később jött az életembe. Véleményem szerint mára már annyira felgyorsult a világ, hogy nem is igazán léteznek trendek. Persze ez nem azt jelenti, hogy a márkám a saját, rá jellemző jegyein belül, ne követné a piac folyamatosan változó igényeit.

Jelenleg a márkádon kívül milyen más projekteken dolgozol?

Lakóparkoknak dolgozom 3D enteriőr tervezőként, ahol az üres lakóparki lakások berendezésére tudok alternatívát mutatni. Ezen kívül luxusingatlanok enteriőr desing-jával is foglalkozom. Számos felkérést kapok, ami rendkívül megtisztelő. Nagyon izgalmas kihívás volt például, amikor a Szentkirályi ásványvíz palackok designer címkéjének megtervezésére kértek fel. Nemrégiben egy kis családi ékszercég is megkeresett, hogy tervezzek nekik egy finom darabokból álló arany/gyémánt ékszerkollekciót.

Láthatunk a Feleségek Luxuskivitelben című műsorban. Számodra miért volt fontos, hogy tévében is szerepelj?

Azt gondoltam végig, hogy ha már megmutatom az életem egy részét, a megszerzett ismertséget valami jó célra szeretném felhasználni. Így jutottam arra, hogy ha a számomra fontos jótékonysági projekteknek segítőket, követőket tudok szerezni, ez már egy jó deal. Már a második évadot forgattam a Feleségek luxuskivitelben reality műsorban.

Milyen téren jótékonykodsz?

A Kuckó Önkéntes Program nevű szervezethez csatla-koztam, akik a budapesti gyermekotthonokban lévő gyermekeket támogatják és elsődleges céljuk, hogy élményeket adjanak az ott élőknek. De most például azon dolgoztak, hogy a gyerekek el tudjanak menni fodrászhoz. Nagyon fontos, hogy próbáljunk meg jól adakozni! Az otthonokban élő gyerekek is szeretnének jól kinézni és menők lenni, mint minden gyermek.

Természetesen fontosak a tárgyi adományok, azonban ott sem mindegy hogyan válogatjuk, miket teszünk a csomagba. Alapvető, jó minőségű dolgokban kell gondolkodni, mint például egy illatszer, vagy egy klassz iskolatáska, amely segíti őket a mindennapokban.

Van egy gyönyörű nyolc éves kisfiad, Dimitri. Milyen a kapcsolatotok?

Nagyon jó anya-fia kapcsolatunk van, mindent megbe-szélünk. Nem csak az anyukája vagyok, hanem a kisbarátja és a bizalmasa is. Imádunk kirándulni Magyarországon, de szívesen megyünk együtt kiállításokra is. Érdekli a gasztronómia és persze én is próbálom rávezetni, ezért amikor étterembe megyünk, szívesen végigkóstol mindent. Büszke vagyok rá, hogy nyitott ezekre a dolgokra.

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Folyton jönnek az új ötletek, olyan nyughatatlan típus vagyok. Az biztos, hogy a jótékonyságot folytatom, a Kuckó mellett van egy hazai fiatal művészeket támogató mecénás programom is, amellyel 2021-ben kiemelten szeretnék foglalkozni. A Priestonnal is tervezünk új projekteket, amiről többet még nem árulnék el.

Ami viszont mindig és most is a legfontosabb számomra, hogy mindig maradjon elég idő a minőségi együttlétre a családommal.


Olvass bele a magazinunkba is: