InfoPont
Lupa Beach – Budapest tengerpartja
  • 2020. szeptember 10.

Bár lassan vége a nyárnak mégis örömmel ajánlom ebben a hónapban „Budapest tengerpartját”.

A külföldi nyaralások lehetősége még meglehetősen bizonytalan, de azok számára, akik a távoli tengerpartok nyújtotta élményekre és környezetre vágynak, már elérhető alternatívát nyújt a Lupa Beach, – Budapest tengerpartja -melynek Gerendai Károly a megálmodója. Évről évre többen vannak, akik igénylik és értékelik a változatos, minőségi szolgáltatásokat, ugyanúgy, mint a pálmafás tengerpartot idéző helyszínt és valóban a Budapest északi határában kialakított Lupa Beach, karibi tengerpartok világát megidéző fehérhomokos, pálmafás partjával, kristálytiszta, türkizkék vizével valamint hangulatos vízparti éttermeivel és koktélbárjaival, hamar egyedi színfoltja lett nemcsak Magyarországnak, hanem az egész közép európai térségnek.

Persze az aktív pihenést kedvelőknek is számos lehetőséget nyújt a Lupa-tó. A beach sportok szerelmesei, a profi strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda pályákat vehetik igénybe, a vízen pedig lehet SUP-ozni, wind- és kiteszörfözni, vitorlázni vagy akár búvárkodni, de itt működik Európa egyik legnívósabb wakeboard centruma, a Lupa Wake is, valamint a korábban Öböl Strand néven megismert rész immár Dürer Öböl néven, alaposan megújulva várja a látogatókat.

A Lupa kifejezett figyelmet fordít a családosokra, ezért a tó körül számos családbarát szolgáltatást alakítottak ki, ami vonzó lehet még az apró csemetéket pátyolgató szülőknek is, de az óvodás, vagy iskolás gyerekeknek már kifejezett mennyország az a rengeteg izgalmas lehetőség, amivel a családok számára dedikált partszakaszon és környékén várják őket. Kialakítottak egy, a tóból leválasztott maximum 50 centi mélységű pancsoló részt, amibe biztonságosan totyoghatnak a legkisebbek is.

A nagyobbaknak ott van a hatalmas vízi kalandpark, ami tulajdonképpen egy nagy, felfújható “vízi vár”, mászókákkal, csúszdával, ugrálókkal. Persze nem lehetnek egész nap csak a vízben a gyerekek, ezért építettek egy látványos, fából készült, tematikus játszóteret is. De van trambulinpark, légvárak, vízi dodzsem és egy hatalmas partra vetett vitorlás hajó díszlet is, amin akár szülinapi zsúrokat is lehet rendezni. Emellett az idei évtől már szakképzett gyerekanimátorok segítenek a szülőknek, ha kicsit szabadulnának a gyermek állandó felügyeletétől.

A strand vendégeit változatos és magas színvonalú gasztronómiai kínálat fogadja. Mindennap 19 órától, már mindenki ingyenesen léphet be a területére. Bővült a Lupa vendéglátása is. A két strandon összesen 25 vendéglátóegység szolgálja a látogatókat a hamburgerestől a Costes-ig, köztük cukrászda, lángosos, pizzás, halas, gyros-os, BBQ, fagyizó…
mi szem-szájnak kellemes.


Olvass bele a magazinunkba is: