InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

A legjobb futóhelyek Budapesten

Pestről és Budáról egyaránt könnyen elérhető tömegközlekedéssel a fővárosi futók kedvenc helye, a Margitsziget. A több mint 5 kilométeres futópályán kora reggeltől késő estig találkozhatunk elszánt sporttársakkal, akik lelkesen róják a köröket. A hatalmas park, az árnyas fák és a Duna közelsége pedig könnyen eltereli a gondolatainkat a mindennapok gondjairól.

A Városliget is népszerű célpontja a sportolni vágyóknak. A kis földalattival gyorsan és egyszerűen megközelíthető hatalmas parkban, bár nincs kiépített futópálya, mégis számtalan ösvényt találhatunk, amit már bejárattak az elhivatott futók. És talán mégis csak kellemesebb ilyen környezetben mérni a megtett kilométereket, mint a belváros aszfaltján.

A budai oldalon is akad bőven lehetőség arra, hogy megmozgassuk magunkat. A 2-es metró Széll Kálmán téri megállójától csak egy pár perces séta, és máris a Városmajorban vagyunk. A hatalmas parkban kiépített futópálya várja a sportolni vágyókat, de ha a szabadabb mozgást kedveljük, a park ösvényeit is bebolyonghatjuk.

A MOM Parkhoz közeli Gesztenyés kert is vonzza a futókat. Bár itt nincs kiépített pálya, az ösvényeken jól megférnek egymás mellett a sétálók és a sportolók. Sőt, hetente tartanak itt babakocsis futást is a sportos kismamáknak.

Ha valaki pedig a komoly kihívások híve, annak a Gellért-hegyi kör a jó választás. Az emelkedőkön át vezető út garantáltan edzésben tartja majd nyaralás alatt. És ha kedve van felfutni a Citadelláig is, a látványtól biztosan elmúlik a fáradság.

Forrás: budapestinfo.hu


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A KAPTÁR segítségével bevezetünk a közösségi iroda varázsába

Zalai Mariann

Az ország legnagyobb házavatója a Budapest Parkban

Glück Viktória

Izzófejű robot, fanatikus nagymama és céklapüré  Animációs és rövidfilm szemle az Urániában

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben