Kiemelt tartalom
Harsányi Attila Viszockij-estje a Bethlen Téri Színházban
  • 2018. november 10.

Oroszok – Aradi Kamaraszínház

Harsányi Attila Viszockij-estje
Gitáron kísér: Vihula Mihajlo
az Aradi Kamaraszínház előadásában november 16-án

” Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban”
(Allen Ginsberg)

Egy hatlövetű pisztoly, egy golyó, megpörgetni a dobtárat és lőni. Halál vagy dicsőség. A legrizikósabb szerencsejáték. Egészen extrém. Ilyenre csak az OROSZOK képesek.
Az előadás “sztárvendége” Vlagyimir Szemjonovics Viszockij, akinek 12 dala adja az est gerincét. Részletek hangzanak el a Karamazov testvérek és a Bűn és bűnhődés című regényekből, Lermontov, Puskin verseiből, Tarkovszkij filmjeiből.
De elhangzik a vodka, a pirog és a borscs elkészítésének módja is. Szót ejtünk a sztálini időkről, Mengyelejev periódusos rendszeréről, az orosz rulettről, a Szputnyik-2 űrhajóról, amin Lajka kutya utazott.
Tehát: Minden, ami Orosz, nem kicsit, nagyon.
„Valaki Viszockij fiát keresi, a gitárost, aki az esten szerepelt. Pedig Vihula Mihajlo, a gitáros nem Viszockij fia, ám a tévesztés önmagáért beszél. Harsányi Attila és Vihula Mihajlo zenés műsora minden, ami orosz: elsősorban dal és elsősorban Viszockij, és ami mögötte van – lélek és háború és vodka és politika és ember és nyersesség és vicc és magány és Puskin és Dosztojevszkij és Mengyelejev és az utólag szoborba öntött hősi halott Lajka kutya az űrben és a sor hosszan folytatható. (…) A két előadó – és így maga az előadás – szenvedélyessége átütő. Azáltal, hogy egymással játszanak, nekünk játszanak”, írja az előadásról a 7óra7 kulturális portál.

Az előadás 70 perces.

További információ:
 Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63 / +36 20 616 1156
info@bethlenszinhaz.hu
http://www.facebook.hu/bethlenszinhaz
http://www.akamara.ro