InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

A Covid utáni biztonságos utazás – szálloda-szakértői tanácsok

A járvány időszaka nagy félelmet kelt mindannyiunkban, ráadásul korlátozza mozgásterünket. Ennek ellenére mindenkiben megvan az igény a pihenésre, a kikapcsolódásra és természetes, hogy utazásunk
alkalmával is biztonságban szeretnénk lenni. Két fontos tanácsom a biztonságos utazáshoz:

1. Természetközeli szálláshelyet válassz

Tavaly nyáron, amikor – a Covid 1 utáni feloldás hatására – újra lehetett utazni, már akkor is megmutatkozott az a teljesen érthető utazói igény, hogy a pihenni vágyók a természetközeli helyeket keresték. Felértékelődött az igény az erdő közepén, a tó mellett, „a város zajától távoli”, madárcsicsergős szálláshelyek iránt. Az elmúlt 6-8 évben már megjelentek azok az új szálláshely típusok – a minőségi Vendégházak –, melyek jelentős része a természetben, nyugodt helyen találhatók. Ha a legnagyobb biztonságban akarsz pihenni, akkor azt tanácsolom, hogy Te is a természetközeli szálláshelyekből válogass.

Itt találsz sok szép vendégházat, kisebb szálláshelyet:
szallasmaskepp.hu

Az egyik legjobb helyen lévő és legbarátságosabb pedig ő:
Bacchus Apartman-Borbarlang Vinotéka, Badacsony

Tipp 1 Akár a SzállásMásképp.hu-val kerestetsz szállást, akár a Bacchusban akarsz foglalni, mondd meg nekik, hogy Csobota-Kis Árpád adta Neked a tippet.

2. Kisebb méretű szálláshelyet válassz

A Covid 1 utáni időszakban nemcsak a természetközeli, hanem a méretében kisebb szálláshely típusok iránt növekedett meg az igény. Miért is van ez? A járványtól mindenki fél. Mivel a terjedése emberről emberre következik be, ezért mindenki arra törekszik, hogy lehetőleg minél kevesebb idegen kontaktusban vegyen részt.

És ez nemcsak a hétköznapi életünkben, a munkánk, a közlekedésünk, a vásárlásaink során felmerülő igény, hanem az utazásunk alkalmával is. A minőségi vendégházak kisebb látszámú utazó elszállásolására adnak lehetőséget. Közülük sok rendelkezik saját konyhával, jacuzzival, vagy kisebb medencével.

Azonban nem kapod meg ugyanazon szolgáltatásokat, mint egy szállodában. Általában nincs (vagy csak kevésben van) reggeli, szinte egyikben sem tudsz a la carte ételt rendelni napközben és a félpanziós vacsora sincs biztosítva (tisztelet a kivételnek). Nem áll a rendelkezésedre
0-24 órás recepció, nem szolgál fel a pincér (mert nincs felszolgáló) és nincs a wellnessben aerobik. Sokszor a tulajdonossal sem találkozol, mert automatizálva van minden, a bejelentkezéstől az elutazásig mindent így kapsz meg.

Mivel azonban én egy „Ős szállodás” vagyok, ezért nagyon szívesen ajánlom Neked a természetközeli, de kisebb méretű szállodákat is, mint például:

Kardosfa Hotel Zselickisfalud: www.hotelkardosfa.hu
Villa Pátzay Borhotel Badacsony: www.villapatzay.hu
Hasik Hotel Döbrönte: www.hasik.hu

Foglalj bátran ezekbe is, mert itt „vendégház élményt” kapsz (természetközeli, kicsi szálláshelyek), de hozzájutsz a szállodai szolgáltatásokhoz is!

Tipp 2 Akár ezekre a szálláshelyekre történő foglalásodkor is használhatod a Csobota-Kis Árpád jelszót!

Csobota-Kis Árpád
Szállodaüzemeltetés és menedzsment
www.pearlmanagement.hu

Borítókép forása: villapatzay.hu


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Utazz meglepetések nélkül, utazz tartalmasan!

Bala

4 szuperélelmiszer őszre neked és a kutyádnak

Glück Viktória

Utazási tippek a szakértőtől: Utazás gyerekkel, családdal 5. rész Őszi wellness utazások

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben