Életmód
7 dolog amit feltétlenül tanulj el kutyádtól!
  • 2020. szeptember 13.

Az idők végezetéig sorolhatnánk azokat az előnyöket, amelyeket kutyánk jelenléte biztosít az életünkben. Társaság, barátság, egészséges életmód – ez csak pár azok közül, amit nekik köszönhetünk. Amellett azonban, hogy támogatnak és szeretnek bennünket, nagyon bölcs tanácsadók is egyben: íme, néhány lecke, amit feltétlenül lessünk el négylábú kedvencünktől!

Soha ne vegyél semmit biztosra!

Mindegy, merre voltál és milyen napod volt: bármikor érsz haza, kutyád minden pillanatot értékelni fog, hogy láthat. Lehet, hogy életük és gondolkodásmódjuk egyszerűbb, mint a miénk, de néha pont erre lenne szükségünk: arra a pillanatra, amikor valakinek, akit valóban érdeklünk, fontosak vagyunk – erre a valódi boldogságra, mikor semmi sem számít. Mert ez bármikor megváltozhat…

Szánj időt a valódi pihenésre!

Kis mennyiségű semmittevés még senkinek sem ártott meg: nem kell hozzá más, mint egy kanapé, egy párna és hű kanapé-társad. Számtalan jó helyet találhatsz a lakásban, ami alkalmas egy kis szundira. Kutyád biztosan nem érti, miért nem követed gyakrabban a példáját, amivel előszeretettel elől jár.

Élvezd a friss levegőt!

Kutyádnak az a legnagyszerűbb séta, amit te is értékelsz, és nem csak kényszerből teszed meg. Néha változtass az irányokon, és szívj magadba vele együtt egy kis friss levegőt és D vitamint.

A tárgyak csupán tárgyak

Emberi tulajdonság tárgyakat gyűjteni. Bár pár kutya is lehet valódi játékfüggő, de ők nem értékelik túl az őket körülvevő tárgyi környezetet. Gyűjthetsz mindenféle kacatot, de azok sosem fognak a nyakadba ugrani, ha egy hosszú nap után hazaérsz.

Ülj le és figyelj!

Tudnod kell, hogy nem te vagy az egyetlen, aki hazaérve leülsz és beszélgetni kezdesz kedvenceddel. Tudod, miért teszed? Mert a kutyák meghallgatnak. Nem minősítik a problémáinkat, vagy azt, ami történt velünk. Néha egyszerűen csak ülj le, és figyelj ugyanígy kétlábú szeretteidre. Meg fogsz lepődni: működik.

Légy lojális!

Kutyád egyik leghétköznapibb tulajdonsága, de a hűség az emberek között mára ritka vonássá kezd válni. A kutya látott már a legrosszabb és a legjobb pillanatodban is, mégis ugyanúgy szeret: az emberek néha megérdemelnék ugyanezt a hűséget.

Éld meg a pillanatot!

A kutyád talán tudja, hova rejtetted a rágcsálnivalókat, vagy, hogy mikor esedékes a reggeli séta, de leggyakrabban egyetlen dologra összpontosítanak: arra, hogy mi történik most. Az ebek nem a múltbeli hibákkal foglalkoznak, és nem aggódnak a jövő miatt. Felnőttnek lenni kicsit bonyolultabb ennél, de nekünk is jogunk van időről-időre így érezni.


Olvass bele a magazinunkba is:

Cimkék: