InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

Kutyabarát

A kutyák nevelését hajlamosak vagyunk túlgondolni, pedig ahhoz, hogy egy kutya a családon belül kiegyensúlyozott legyen, négy egyszerű, átlátható tényezőt kell szem előtt tartani.

1. Az első helyen a megfelelő sétáltatás áll, ugyanis a kutyáknak ez egy elengedhetetlen szükséglete. Minden nap szánj kedvenced sétáltatására időt, még akkor is, ha kertben tartod. A sétáltatásnak nem csak a szükségletek elvégzése és a kutya fizikai lefárasztása a célja, sokkal inkább a gazdával töltött idő, a környezet megismerése, továbbá a közös vándorlás. A sétáltatás persze csak abban az esetben hasznos, ha az tartalmaz mentális munkát is, azaz fegyelmezett láb melletti sétáltatást.

2. A második helyen az etetés áll. Bármennyire is hihetetlen, de még a mai kutyákban is megtalálható az ösztön, miszerint meg kell dolgozniuk az élelemért. Az etetés ne csak abból álljon, hogy esténként lerakjuk elé az ételt, hanem igenis figyeljünk arra, hogy úgy érezze megdolgozott érte. Vacsora előtt vidd el kutyádat egy kiadós sétára, ezáltal máris jobban fog neki esni, mint eddig. Ha esetleg nem enné meg az összes ételt, akkor semmiképp se hagyd előtte a maradékot.

3. A harmadik helyen a szeretet áll, ugyanis ez egy létfontosságú dolog ahhoz, hogy egy kutya biztonságban érezze magát, ugyanis szeretettel a bizalmat, fegyelemmel a tiszteletet vívjuk ki! A család minden egyes tagjának egyenlően kell viszonyulni a kutyához és persze egyenlően kell szeretniük is. Ez persze magától értetődő, de valójában nem az. A lényeg, hogy megfelelő időzítéssel nyilvánítsd ki a szeretetedet, különben kedvenced nem fogja érteni a jó és a rossz viselkedése közötti különbséget.

4. Végül, de nem utolsó sorban a játék is fontos, mivel a kutyák meglehetősen játékos állatok, még egészen idős korukban is. Ha kedvenced mellett nincs egy fajtárs, akivel kedvére játszhatna, akkor erre mindenképp nagy hangsúlyt kell fektetni. Minden kutyához, fajtához más-más játszási mód áll közel, de talán az apportozás az, amit szinte minden kutya szeret. A játékot neked kell elkezdeni és annak véget is vetni. Amennyiben kéred tőle, azt készségesen át kell adnia neked, más szóval meg kell osztania veled.
Amennyiben a fentebb leírtakat következetesen betartod, rövid időn belül javulni fog kedvenceddel a kapcsolatod.

További hasznos és érdekes információkat a Kutyabarát.hu oldalán találsz.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kutyával utazunk – mit csomagoljunk, mire figyeljünk?

Glück Viktória

Így szoktasd kutyádat az autóhoz

Zalai Mariann

Fedezd fel kutyáddal a Balatont és környékét!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben