Utazó
Utazz itthon
  • 2020. június 15.

Két Budapesthez közeli helyet fedeztem fel a napokban és ajánlom szezon nyitáshoz. Az egyik a természeti kincsekben gazdag Kiskunsági Nemzeti Park, a másik pedig a Lupa tó környéke, ahová napozni vagy vacsorázni lehet könnyedén kiugrani a városból.

A fokozottan védett, csak szakemberrel látogatható árvalányhaj túrán készült ez a kép a Kiskunsági Nemzeti Parkban, ahol az Európai Nemzeti Parkok Napján kivételesen ingyenes túrával várták az időben regisztráló látogatókat. Ebben az évben még számtalan túra várja a természet szeretőket, egy családi jegy 2500 Ft, akárhány fős is a család, részletek és izgalmas látnivalók a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalon, én itt találtam az árvalányhajtúrát is.

MÁLNATORTÁCSKA TEJFÖLFAGYIVAL

A Costes Beach Club ebéd (délelőtt 11-től este hétig) és vacsoramenüjében (este héttől tízig) is megtalálható ez a desszert, ami az idei első, karantén utáni teraszos vacsorám édessége volt és rögtön a kedvencem lett. „Málna frangipane tortácska, tejföl fagylalt” ahogyan a Costes Beach Club állandó vacsoramenüjén is szerepel. Este héttől – tehát ha valaki csak vacsorára érkezik – már belépőt sem kell fizetni a beach clubba.

COSTES BEACH CLUB

Budapest tengerpartja (Tó utca 1. Budakalász) így emlegetik a Lupa-tó környéki komplexumot, ahol egymástól biztonságos távolságra állították fel a napozóágyakat. A Lupa Beach-en 20 szabadtéri étterem, büfé és bár vár a két és fél kilométeres vízparti sétányon. A fotón a Costes Beach Club függönyös pihenőágyai, ahová délután négytől már féláron váltható „sunset” jegy.
www.lupato.hu

VÁRATLAN ÉLMÉNYEK

Én bringával jártam-járok a Lupa-tó környékére, így olyan váratlan élményekben is lehet része az embernek, mint amilyen egy pipacsmező Budakalász határában, de létezik „Lupabusz” is, ami megkönnyíti a kijutást, ha valaki úgy dönt, hogy iszik és nem vezet. Részletek és időpontok:
www.lupabusz.hu

VACSORA BUDAPEST TENGERPARTJÁN

A Costes Beach Club vacsoramenüjében találtam és szerettem a képen is látható „Füstölt pisztráng meleg burgonyasaláta és torma” címszó alatt található előételt. Jó tudni, hogy a MICHELIN csillagos Costes Restaurant portugál séfje, Miguel Rocha Vieira irja a recepteket és állandó szakmai felügyeletet is biztosít a Beach Clubban.


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

happy wheels