InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontUtazó

Utazni szeretünk, de enni is! Mikor, mit, hol?

Utazási tippek a szakértőtől utazás gyerekkel, családdal 10. rész

Nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy ha utazunk, akkor a legfontosabb szempontok egyike, hogy jót tudjunk enni. Az utazásodkor történő étkezéssel kapcsolatban két tippet ajánlok, hogy frisset és ízleteset tudj enni.

Ha a szálláshelyeden svédasztalos étkezéseket kapsz – jellemzően reggeli és vacsora alkalmával -, akkor ezekre figyelj!

Volt már olyan kellemetlen élményben részed, hogy egy szállodai reggeli, vagy vacsora büféjében csak kevesebb, nem annyira friss, esetleg kiszáradt ételeket találtál? Volt már olyan, hogy az étel melegentartóban lévő rántotthús rágós volt? Előfordult már olyan, hogy ugyanitt egy számodra kedves ételfajtát már nem töltöttek utána? Frusztráló szituáció.

Ezek legfőképpen akkor szoktak előfordulni, amikor viszonylag későn érkezel az adott étkezés kezdetéhez képest. Jellemzően ez a reggeliben 9.30 után, a vacsorában pedig 20.00 után szokott előfordulni. Az oka nagyon egyszerű: a konyha a több fajta büfé-ételekben csak adott mennyiséggel készül (100 fő vendég esetén nem főznek minden főételből 100-100 adagot) és jellemzően a legkedveltebb ételek fogynak el a leggyorsabban.

• Tippem: lehetőleg a reggeli és a vacsora elején menj étkezni, mert akkor minden étel a legfrissebb és még a teljes választék megtalálható a büfében.

A csárdában pörköltet, a bécsi étteremben pedig Wiener Schnitzelt rendelj!

A szegedi, vagy a bajai halászcsárdában a halételeket készítik a legfinomabban. A somogyi dombság erdeiben, a Zselic tájegység vadászterületén lévő étteremben pedig a vadételek a legfinomabbak.

Miért is? Mert az ottani szakács már gyerekkora óta ezeket az ételeket kapta legtöbbször a családi asztalra, legelőször ezt tanulta meg főzni a papájától, és ezen ételek elkészítéséhez a szükséges alapanyagok itt a legfrissebbek.

Ráadásul a vendégek mindig az adott régió tipikus fogásait rendelik a legtöbbször, ezért a szakácsok „szinte kénytelenek” is ezeket a fogásokat a legfinomabbra elkészíteni.

• Tippem: mindig azon régió ételeit rendeld, ahol vagy. Mindig olyan fogásokat kérj, ami az adott étterem specialitása. Így nem fogsz csalódni!

Csobota-Kis Árpád
HOTEL MENTOR

Fotó: Papp Zoltán
The Life Explorers magazin

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A Covid utáni biztonságos utazás – szálloda-szakértői tanácsok

Bala

A magyar szállodaipar Gordon Ramsay-e: Csobota-Kis Árpád

Bala

Utazási tippek a szakértőtől: utazás gyerekkel, családdal 8. rész A „Minősített családbarát szálláshelyek” követelményei

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben