Mint ahogy az lenni szokott, idén augusztus 20-án is megünnepeljük hazánk államalapítását, Szent István ünnepét. A jeles nap előtt országszerte elkezdődnek a készületek: vásárok, tradicionális népviseletbe öltözött táncosok, sok-sok zene és még több kedvcsináló programsorozat. A nagy hazafiassághoz persze járnak a finom, minden tekintetben hazai falatok is!
Pontosan ekkor jön képbe az augusztus 20-ai ünnepség egyik legnagyobb szenzációja: az ország tortája! A szakmai zsűri idén is Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája kategóriákban választotta ki az 5-5 döntőst, melyek közül a nyertes tortákat augusztus 19-től árusíthatják a cukrászdák országszerte. Évről évre egyre különlegesebb hozzávalók kerülnek a tortákba: zöldségek, mag alapú őrlemények (mandulaliszt, kókuszliszt, rizsliszt stb.), és magyar gyümölcsök izgalmas feldolgozásban. A döntősök között igazi kreatív csodákat találunk, legyen szó áfonyás tejcsokoládé mousse-ról, sajttortáról, gesztenyés tejszínkrémről, rizslisztes céklás-diós felvert alapról, feketeribizlis betétről, vagy éppen tejcsokoládés karamell rétegről. A többkörös zsűrizés végeredményeként pedig olyan mesterművek kerülnek végső megmérettetésre, mint a budapesti Hisztéria Cukrászda Szent Erzsébet tortája, a szintén fővárosi Nándori Cukrászda Zalai Gesztenyés Fátyolfelhője, a dunaföldvári Tóth Cukárszda Ingyom-Bingyom tortája, a Horváth Cukrászda cukormentes Homok arany tortája, vagy a Zazzi Cukrászda Pöttyös Pannija! Mi bármelyiket kineveznénk nyertesnek és rögtön meg is kóstolnánk azt!
UPDATE: az ország cukormentes tortájának a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panniját választották, a másik kategóriás nyertes pedig a Balatoni habos mogyoró, melyet a budapesti Horváth Cukrászda álmodott meg!
Bővebb információ
Olvass bele legújabb magazinunkba!