Életmód
A szeptember az új január: 5 szuper őszkezdő stratégia
  • 2018. szeptember 1.

Vénasszonyok nyara, sulikezdés, kellemes, már-már őszies, mégis izzasztó napsütés, last-minute nyaralások és izgalmakkal teli, új élmények – ugye, hogy a szeptember különleges időszak? Nem véletlen, hogy a nyelvújítók szerint ‘gyümölcsönös’-nek kell értelmezni: ilyenkor egy kicsit mi is, a terveink is, és persze a természet is fellélegzik, vége a nyári fülledtségnek, mégis a szabadtéri programokon marad továbbra is a hangsúly: használd ki te is ezt az időszakot!

Ha eddig vágytál valamire –legyen az egy új sport vagy egy blog indítása-, a szeptember szuper időszak lehet arra, hogy tegyél is az álmaidért; felsorolunk 5 okot, hogy miért most vedd rá magad a megújulásra!

1.Kellemes az időjárás

Akár sport, akár motiváló gondolatok a parkban való sétálgatás közben: szeptemberben még mindennap járkálhatsz egy szál nyári ruhában, mégsem izzadod ki a jövőhetet is – itt az ideje a kemény, szabadtéri edzéseknek és a hangulatos, elmélkedős, kiülős estéknek!

2.Elkezdődik a suli

Ha szülő vagy, nem kérdés, miért a szeptember lesz a legmotiválóbb hónapod: végre lesz egy pár órád magadra is, amíg a gyerkőcök tanulnak! Iratkozz be egy délelőtti jógatanfolyamra, esetleg szánj napi 2-3 órát egy új nyelv elsajátítására a tanítási idő alatt!

 

Használd ki a koraőszt – ez a leginspirálóbb időszak!

3.Beindul a social media

Akármit is tervezel, biztosan nagyobb közönségre lelsz, ha már vége a nagy szabadságolásoknak -ilyenkor mindenki visszatér az okostelók és emailek bűvkörébe, így ha internetes vállalkozást indítanál, szeptemberben állj neki!

4.Egy új évszak kezdete

Szezonális ajánlatokat tervezel a munkában, esetleg időszakos célkitűzéseid vannak? Az ősz 3 hónapja pont elég lesz bármihez, amit tervezel: legyen szó életmódváltásról, egy tanfolyamról, vagy egy új szokás beépítéséről a mindennapjaidba, 90 nap elég lesz – vágj bele még ma!

5.Még pont van rengeteg időd évvégéig!

Szeretnél egy komoly teljesítményt magad mögött tudni, de még idén? Akkor szeptemberben dobd be magad, mert még bőven lesz időd fejlődni és kiteljesedni az ünnepekig! Nézz ki magadnak egy kezdő futó edzéstervet és fuss 15 km-t karácsonyra; állj át néhány hónap alatt a vegán életmódra; gyűjts minden héten annyi pénzt, hogy összejöjjön a tavaszi üdülés, vagy csak állítsd össze a nagy őszi könyv-bakancslistádat!