InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Több mint 60 millió forintot oszthatnak szét a MagNet Bank ügyfelei társadalmi célokra

A MagNet Bank ismét lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeknek adományozhassanak a bank profitjából. A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2022-ben, összesen 61.880.970 forint ajánlható fel a nonprofit szervezetek javára. Az ügyfelek a bank felületein keresztül idén 45 projektre és egy kiemelt alapra adhatják le voksaikat. A 2010-ben útjára indított kezdeményezés a MagNet Közösségi Bank működésének egyik zászlóshajója, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát annak felhasználásáról.

A MagNet évről évre értesíti ügyfeleit a KAP kapcsán adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.  

A KAP 2010. évi indulása óta eltelt időszakban eddig közel 326 millió forintot osztott szét a MagNet Bank 772 társadalmi projekt javára 306 szervezetnek.

Az idei 61 millió Ft-os összegről több mint 47.000 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. A rendelkezési időszak 2022. szeptember 13-án kezdődik és hat héten át tart.

A MagNet Társadalmi Hatás és Közösségi Terület vezetője, Erős Barbara elmondta: „Arra tanít bennünket a mostani, válságokkal terhes időszak, hogy fokozottan figyeljünk egymásra, és jobban értékeljük a közösségek megtartó, támogató erejét. Éppen ezért, az idei évben azoknak a projekteknek adtunk teret a Közösségi Adományozási Programban, amelyek együttműködésekre, partnerségekre épülnek, és minél inkább bevonják a támogatókat, önkénteseket a programokba, a szervezet életébe. Mindemellett a szervezetek projektjein túl létrehoztunk egy alapot is, amely minden évben egy aktuális problémára fókuszál, és annak innovatív megoldásait kívánja támogatni. 2022-ben ez a városok, az urbánus környezet fenntarthatóvá tétele, azon belül is a városi zöldítés és vízmegtartás kérdése.

A Közösségi Bank ügyfelei Netbankon, személyesen, telefonon keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. A támogatható szervezeteket a Bank pályázati úton, civil szakértők segítségével választja be a programba, ezzel is biztosítva azt, hogy az ügyfelek a legjobb szervezetek, legjobb projektjei közül választhassanak szívüknek kedves ügyet.

További információ

Kincses Andrea Marketingvezető MagNet Magyar Közösségi Bank press@magnetbank.hu www.magnetbank.huwww.facebook.com/magnetbank                 A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

MagNet 25 – Ünnepeljünk a MagNet Bankkal!

Bala

Gyerekálmok az Állami Otthonokban

Zalai Mariann

Felelősséggel a környezetért! – faültetési akciói miatt részesült elismerésben a MagNet Bank

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben