
Mi lehetne jobb a könnyű és friss halételek élvezeténél? Például egy frissítő tonhalsaláta friss zöldségekkel és ínycsiklandozó dresszinggel?
A nyári grillezések elengedhetetlen része a frissen fogott halak fogyasztása, amelyeket fűszerezve és friss citrommal ízesítve készítünk el. A gazdag tenger gyümölcsei, mint a rák, kagyló vagy lazac, nyáron is különleges csemegének számítanak, főképpen, ha pikáns mártásokkal és friss salátával tálaljuk őket.
Hozzávalók:
- Surgital spagetti
- Tenger gyümölcsei
- Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só
- Fehérbor (száraz)
- Bazsalikom
- Petrezselyemzöld
- Bors
- Chilipaprika (opcionális)
Elkészítés:
Forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki a spagettit. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és picit dinszteljük meg rajta a szeletelt fokhagymát. Egy fél perc bőven elég! Dobjuk rá a tenger gyümölcseit, keverjünk rajta egyet, öntsük rá a fehérbort, frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk, és együtt alacsony hőfokon főzzük 1-2 percig. Óvatosan sózzuk, borsozzuk. Ha picit pikánsabban szeretjük, dobjunk rá egy kevés szeletelt chilit, de ez el is hagyható. Frissen, azonnal tálaljuk.
Forrás: blog.matusz-vad.hu
Kép forrása: Shutterstock
Olvass bele legújabb magazinunkba!
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.