InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Nyári halételek és tenger gyümölcsei

Mi lehetne jobb a könnyű és friss halételek élvezeténél? Például egy frissítő tonhalsaláta friss zöldségekkel és ínycsiklandozó dresszinggel?

A nyári grillezések elengedhetetlen része a frissen fogott halak fogyasztása, amelyeket fűszerezve és friss citrommal ízesítve készítünk el. A gazdag tenger gyümölcsei, mint a rák, kagyló vagy lazac, nyáron is különleges csemegének számítanak, főképpen, ha pikáns mártásokkal és friss salátával tálaljuk őket.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki a spagettit. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és picit dinszteljük meg rajta a szeletelt fokhagymát. Egy fél perc bőven elég! Dobjuk rá a tenger gyümölcseit, keverjünk rajta egyet, öntsük rá a fehérbort, frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk, és együtt alacsony hőfokon főzzük 1-2 percig. Óvatosan sózzuk, borsozzuk. Ha picit pikánsabban szeretjük, dobjunk rá egy kevés szeletelt chilit, de ez el is hagyható. Frissen, azonnal tálaljuk.

Forrás: blog.matusz-vad.hu

Kép forrása: Shutterstock

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben