InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Télen nyáron BALATON

Sokunk számára a nyár egyenlő a Balatonnal. Kedvenc tóparti világunkhoz ösztönösen a nyüzsgést, a nyár fogalmát kapcsoljuk. Bár a tél beköszöntével a természet megpihen, és lelassul az élet a Balaton körül… a tópart továbbra is megannyi értékettartogat számunkra.

Vajda Balázzsal beszélgettünk a télen-nyáron nyitva tartó halas étterem: a Garda Étterem tulajdonosával, miért is tartanak nyitva télen is, sok más vendéglátóhellyel szemben.

Miért döntöttetek úgy, hogy egész évben nyitva vagytok, nem csak a nyári szezonban? 

Úgy gondolom a Balatoni téli nyitva tartás egy tudatos, hosszútávú folyamat, ami nem jelent mást, mint hogy tudatosan letesszük a voksunkat mellette. A döntés, hogy „szezonon” kívül az év minden hónapján és szinte napján nyitva legyünk három éve született meg. Akkor még úttörőkként mi voltunk Tihanyban, az egyetlen téli szezonban is nyitva lévő étterem. Azóta nagy örömünkre Tihanyban több másik vendéglátóhely: étterem, kávézó, kocsma folytatta ezt a kezdeményezést, és próbál helytállni a téli hónapokban is.

Fontosnak tartod a vendégek igényeit, hogyan igazodtok ehhez?

Kezdetben kizárólag halterasznak indultunk, majd hamar bekellett ismernünk nem a tengerparton vagyunk, így mára már a balatoni halak mellett mindenféle húsból készült és húsmentes ételeket is megtalálhatnak nálunk. Igen, úgy gondolom igazodnunk kell a kereslet-kínálat alakulásához, mind a vendégeink, mind a dolgozóink kapcsán. A kettő összefügg, ez az egyik oka, hogy az év mindennapján nyitva van éttermünk. Úgy gondolom a megfelelő vendéglátás egyik kulcsa a jó vendéglátók foglalkoztatása. A humán erőforrás problémákból eredendően pedig semmiképp sem szeretnénk, hogy dolgozóink elmenjenek külföldre. Ebből kifolyólag különösen fontos, hogy egész évben foglalkoztatni tudjuk őket!

Az étlap kialakításánál is fontos szerepet kap a szezonalitás?

Az étlapunk áll egyrészt állandó étlapból, a séfünk pedig rendszerint készül aktuális ajánlatokkal. Vendégeink kedvence például a harcsapaprikás túrós csuszával, balatoni halászlé harcsafilével vagy például a túró gombóc erdei szamócával. Célunk a hagyományos és a modern konyha ötvözete, közkedvelt ajánlatunk például a levendulás mandulás mártásos fogasfilé. Hisszük, hogy a legjobb visszajelzések a vendégeinktől érkeznek, ezért a téli hónapokat igyekszünk kihasználni arra, hogy újdonságokkal kísérletezünk.

Garda Vendéglő

Tihany, Kossuth Lajos u. 27.

facebook/gardavendeglo

Nyitva:

H-P: 11:00-17:00

SZ: 11:00-20:00

V: 11:00-22:00

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben