InfoPont Ajánló Magazin
KikapcsolóKult

Te csak így vagy jó

Már a tavalyi év is sok újdonságot tartogatott a New Level Empire követői számára, tavasszal megjelent Giajjal közös Nézz és Láss, majd Majkával közös Újra úton című daluk, ami egyből a Youtube felkapott lista elejére került és 17 hétig vezette MAHASZ országos rádiós játszási listáját. 2021 elején újabb remek dal született. A Te csak így vagy jó című sláger egy igazi sztárkollaboráció: New Level Empire & Wolf Kati Ft. Horváth Boldi projekt. A zenekar énekesével, Ujvári Zoltán Szilveszterrel, Zolával beszélgettünk.

Nagyon felismerhető a stílusotok, gyakorlatilag összetéveszthetetlen a zenétek. Amikor a rádióban meghallom valamelyik dalotokat, azonnal képben vagyok, és ahogy észrevettem, mások is ugyanígy vannak ezzel. Mitől lesz ennyire felismerhető egy zenekar?

Gyakorlatilag a produceri munka az, ami meghatározza az irányt, azt a stílust, azt a vonalat, amit követ a zenekar és a szerzők, és amitől felismerhetővé válik a zene és köthető lesz egy együtteshez vagy egy előadóhoz. Ennek persze van egy jó oldala meg egy rossz oldala is. A jó oldala épp a felismerhetőség. A rossz oldala viszont, hogy ezzel a zenekar biztonsági játékot játszik. Ez azt jelenti, hogy alapvetően nem akar kilépni a megszokottból, a komfortzónájából, abból a stílusból, amit tőle megszoktak, ami alapján a követőtáborát gyűjti. Viszont idővel ez egy folyamatos körforgássá válik, hiszen ugyanabban a stílusban és ugyanabban a körben mozog, ugyanazokkal a követőkkel találkozik és lehet, hogy már a közönségnek is lenne igénye valami másra, valami újszerűre .

Hogy kell elképzelnünk, hogyan készülnek a dalok?

Hárman dolgozunk a stúdióban, Krajcár Peti, Nyújtó Sándor Newl és jómagam. Ebben a formációban nálunk a Newl az, aki meghatározza a zenei irányt, a hangszerelést és nagyjából mindent, Peti és én pedig a dalszerzők vagyunk. Először zenei hangulatok vannak, arra kezdünk kitalálni dallamokat és aztán azokra írunk egy szöveget. Amikor ez készen van, akkor nagyjából van egy hozzávetőleges dalunk, amit már el lehet játszani, de aztán elkezdjük ismét kiforgatni, változtatunk rajta, finomítjuk. De lehet az is, hogy megvan a dal, az ének és a szöveg, viszont elképzelhető, hogy a végén kicsit más üzenet kerül alá. Ez csak oda-vissza működik, ez egy körforgás. A dal egy idő után kiforrja magát és kirajzolódik a végleges verzió. Ez a munka egyébként valamikor nagyon könnyen megy, és valamikor nagyon nehezen. Például az Újra úton című, Majkával közös dalunk, amit tavaly 17 hétig vezette a Mahasz rádiós listáját, óriási slágerünk lett a tavalyi évben, azt például nagyon gyorsan megírtuk, egyszerűen vitt magával. A jó dalnak általában két háttérsztorija van: az egyik, hogy irgalmatlan sokáig dolgoznak rajta a szerzők, és egy baromi jó dal lesz. Vagy a másik verzió, ennek épp az ellentéte: van, hogy 20 perc alatt kész van. Híres urbán legenda Stingről, hogy az Every breath you take című dalt 20 perc alatt írta, és ez egy abszolút hihető sztori, mert tényleg van ilyen.

Több lábon állsz, műsorvezetőként is ismerünk, mivel foglalkozol a zenekar mellett?

A televíziózást 10 éve hagytam abba, akkor zárult le a Viva-s korszakom. Utána még két évet tévéztem különböző csatornákon. A rendezvény vonal azóta is megmaradt, vezetek műsorokat rendezvényeken, folyamatosan vannak moderátori felkérések. Szerencsés együttállás, hogy nyáron inkább a zenekaron van a hangsúly, ősszel és télen pedig inkább a műsorvezetésen. Ezek mellett a televíziózás kevésbé hiányzik, hiszen ez is színpadi munka, de sokkal szabadabb stílusban, amit én sokkal jobban szeretek. De van egy másik lábam is, különböző projekt filmek készítése. Már lassan 10 éve promóciós filmek, projektfilmek gyártásával és kreatív részével is foglalkozom, és ezzel kapcsolatban vannak narrációs munkáim. Annyi biztos, hogy nem unatkozom, hiszen mindezek mellett kellene időt fordítanom az akusztikus estekre, ami szintén inkább az ősztől időszerű és nagyon szeretem.

A zenekarral készültök valami nagy dobásra még idén?

Kettőre is készülünk, az egyik november 19- én az A38 hajón a 8. születésnapi koncertünk, amit nagyon izgatottan várunk mindannyian. A másik pedig, hogy körülbelül akkortájt jelenik meg az új dalunk, amin most éppen dolgozunk.

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Király Viktor elindult a nemzetközi hírnév felé – a Lead Yourself interjúja

Bala

SUPERNEM

Zalai Mariann

“Az előadó elsősorban a saját álmai, víziói mellé kell, hogy álljon” – Interjú Szabó Balázzsal

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben