InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Szomorú hír: Ismét elhalasztják a Budapest Comic Con-t

Az első budapesti Comic Con-on a hazai közönség első ízben találkozhatna egy rendezvény keretein belül külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel. A rendezők sajnálattal adták hírül, hogy a rendezvényt ismét elhalasztják, viszont jövőre szeretnék bepótolni.

Változatlanul közöljük Csanda Gergely, főszervező közleményét:

„Úgy gondoljuk, szervezőként kiemelt felelőséggel tartozunk értetek, és az egész közösségért.

Amikor idén júniusban augusztusról decemberre módosítottuk a rendezvény időpontját, úgy gondoltuk, addigra az oltások olyan mértékben visszaszorítják a vírust, hogy biztonságosan tudunk majd rendezvényt szervezni. Sajnos az elmúlt 10 nap számai nem ezt bizonyítják.

Bár szívünk nagyon fáj ezekben az órákban, a jelenlegi magyarországi helyzet, a rohamosan növekvő Covid számok, és az ezekből fakadó következmények miatt az egyetlen felelőségteljes döntés, ha elhalasztjuk a rendezvényt.

Bár állami útmutatás még nincs, úgy érezzük, erkölcsileg nem engedhetjük meg magunknak, hogy a jelenlegi magyarországi körülmények között most rendezzük meg az eseményt.

Tisztában vagyunk azzal, hogy döntésünkkel ismét több hónap kemény munkáját dobjuk a kukába, a soha meg nem térülő anyagi veszteségeket is felmértük, ugyanakkor hisszük, hogy nincs más út, ez az egyetlen felelősségteljes döntés minden rajongó szempontjából.

A Comics rendezvények a szabadság ünnepei, hiszen mindenki szabadon kifejezve magát, a Comic Con-okon kiléphet a hétköznapi korlátaiból, és néhány óráig úgy fejezheti ki magát, ahogy csak szeretné. Véleményünk szerint egy ilyen rendkívüli eseményt nem lehet rettegésben megvalósítani, nem lehet ünnepelni, miközben naponta több, mint százan halnak meg hazánkban a fertőzés következtében. A fiatalok körében az átoltottság még igen alacsony, a gyerekek körében pedig még el sem kezdődött, éppen ezért az a döntésünk, hogy nem kockáztathatjuk látogatóink egészségét!

A fentieket figyelembe véve a rendezvény időpontját 2022-re helyezzük át.

Új időpont: 2022. június 11-12.

Kérlek, hogy tartsatok ki mellettünk, és ünnepeljük jövőre együtt az első Budapest Comic Con létrejöttét, valamit az újra induló PlayIT rendezvényeket.

Kérjük, 2022. január 15-ig nyilatkozzatok a jegyeitek felhasználásáról az alábbi űrlap kitöltésével. Az űrlapon minden részletet megtaláltok a lehetőségekről.

Minden dedikáló- és fotó jegyet vásárló látogatónkat külön e-mailben tájékoztatjuk november 22-ig.

Üdvözlettel:
Csanda Gergely – főszervező”

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Tavaszváró 14. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban február 25-26-ig

Glück Viktória

Tizenhat ország tehetségei mutatkoztak be a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjén

InfoPont

Saját rendezésű videóval jelentkezett az idén 15 éves Paddy and the Rats

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben