
Lepjük meg kedvesünket magunk készítette Valentin-napi vacsorával! Vágykeltõ ételek készítésével a sikerünk garantált, és amellett, hogy finomakat ettünk, a hódítás is könnyedebben fog menni.
Mit használjunk, ha le akarjuk szerelmünket venni a lábáról?
A bazsalikom, borsmenta, chili, édeskömény, fagyöngy, fahéj, koriander, petrezselyem, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, vanília, és zeller mind-mind olyan fűszer, amelyet bátran használhatunk szerelmi csábításra. Egy jól összeválogatott ételsor élvezetes elfogyasztása után partnerünknek minden bizonnyal máshoz is kedve támad.
Pár ötlet és biztos a siker
Desszertként – miután segítséget kértünk Juliette Binoche-tól a Csokoládé című filmből – egy szelet csokitorta vagy egy (feketekávéból, tejből és mézből készített, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kardamonnal ízesített) kakaóital biztos hatást eredményez. Esetleg pár szem datolyát és fügét is tehetünk az asztalra, melyek szerelemkeltő hatására elsősorban az arabok esküdöznek.


Szerelmes csokoládétorta
Hozzávalók:
1,5 csésze barna cukor 3 evőkanál olaj
1 tojás
2 tojásfehérje
3/4 csésze cukrozatlan kakaópor 2 tk vanília kivonat
1 csésze tej
2 csésze liszt
1 csomag instant csokoládé puding 1 tk só
1 tk sütőpor
1,5 tk szódabikarbóna
1/4 csésze sima görög joghurt
1.Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén vajazzuk ki és lisztezzük a használandó tepsinket. Ha nagyobb süteményt készítenénk az egész családnak, akkor használjunk nagyobb szív alakú formát, ha több kisebbet, akkor készítsük egy hagyományos kocka vagy téglalap tepsiben.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a száraz csokoládé pudingport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd tegyük félre. ( Ezek lesznek a száraz hozzávalók.)
3. Lépés
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a forró kávét, a kakaót. Várjuk meg, amíg a kakaó felolvad a kávéban, majd lassan adjunk hozzá tejet és a vanília kivonatot. Tegyük félre. (Ezek lesznek a nedves hozzávalók.) Egy mixerrel alacsony sebességen verjük fel a cukrot és az olajat.
4. Lépés
Ehhez a cukros-olajos keverékhez adjuk hozzá ezután a tojást és a tojásfehérjét. Alacsony fokozatosan dolgozzuk el. Kezdve a száraz hozzávalókkal, lassan adjunk hozzá egy kevés nedves hozzávalót, váltakozva a tojásos keverékkel és fokozatosan vegyítsük teljesen össze.
5. Lépés
Utolsó lépésként adjuk hozzá a görög joghurtot. Öntsük a tésztát a tepsibe és tegyük sütőbe. Attól függően, hogy milyen edényt használunk, (13 x 9 cm- es tepsi a javaslat) süssük 40 percig, vagy tűpróbáig. Amikor a torta kész van, vegyük ki és mikor még meleg, és omlós a nagyobb piskótából egy szívecske alakú süteményszaggatóval vágjunk kis szívecske formákat. A tortaszívecskékre készíthetünk piros gyümölcsökből öntetet vagy a csokoládé imádóknak azt javasoljuk, hogy belga csokiöntettel kísérjék ezt a különlegességet.
Olvass bele legújabb magazinunkba!
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.