InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Szedjünk tulipánt!

A mára több ezer változatot számláló liliomféle otthona Közép-Ázsia. Hozzánk a törökök hozták el, hiszen volt idő, amikor az Oszmán Birodalom vezető tisztviselői magas rangú vendégeiknek tulipánhagymával kedveskedtek. Köztük volt Charles de L’Écluse, flamand botanikus. Részben neki köszönhető a tulipán németalföldi diadalmenete.

A becses ajándék tulipánhagymák hollandiai kereskedelme a XVII. század első felére olyan szintre lépett, hogy egy-egy értékes hagymáért mai pénzben akár több százezer forintot is megadtak. A szerelmet, az érzéki örömöket, a tisztaságot jelképező virág változatlan népszerűségnek örvend világszerte.

TULIP GARDEN SZŐLŐSGYÖRÖK
április 1-16.

Igazán romantikus kép egy tulipánmező szomszédságában bonyolított tavaszi piknik. A Kőröshegytől nem is olyan távoli Szőlősgyörökön a kettőt összekötve szüretelhetnek az érdeklődők 15 fajta tulipánt és előtte megcsodálhatják a virágzásukat is. A szedd magad akciós piknik április 1-16. között zajlik majd.

KŐRÖSHEGYI LEVENDULÁS
április 13-23.

A Kőröshegyi Levendulás mintegy két héten át várja a tulipán szerelmeseit. A szervezők bevallásuk szerint

176 ezer tulipánhagymát ültettek, hogy a szedd magad mozgalom keretében sokaknak jusson a színes tulipánokból.

TULIPÁNSZÜRET A SZIGETKÖZBEN
április 10-május 7.

Az ország nyugati felében a Kálnoki Tulipánfarm várja a virág rajongóit tavasszal. A tulipánfarm nem kevesebb, mint 100 000 tulipánnal, 2000 fehér nárcisszal és 1000 jácinttal várja 4 héten keresztül hétvégén és hétköznap is az érdeklődő vendégeket.

TULIPGARDEN
április 1–május 1.

A TulipGarden Dunakanyar csodálatos természeti környezetben helyezkedik el Kosdon, pazar kilátással a Naszály-hegyre. A húsvétkor megnyíló kertben idén 60 000 tulipán várja gazdáját 4-5 hétvégén át.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben