InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Szalajka-völgy

A Bükk és a Fátyol-vízesés télen és nyáron is gyönyörű, lássuk mi fér bele egy napba ebben a hónapban. Egynapos kirándulással is sok élményt lehet szeretni a Szalajka-völgyben. A téli mesevilág miatt ajánlom mindenkinek a Bükki Nemzeti Park megismerését ebben a hónapban, ha még több hazai kirándulóhelyet és inspirációt szeretnél, keresd a PetersPlanet.travel oldalon a blog menüpont alatt. Jó utat, jó egészséget és felfedezést kívánok!

Dám szarvas

Ez a gyönyörű állat őshonos Európában, az egyik legszebb vad, ami az erdeinkben él. A Szalajka-völgyben tett séta tanösvényén tudtam meg, hogy milyen könnyen megjegyezhető a latin neve: Dama Dama.


Bükki Nemzeti Park

Az ország harmadik nemzeti parkjaként 1976-ban létesült. A tanösvényen találkoztam azzal a gondolattal, ami különösen aktuális a 21-ik században, miszerint az emberi civilizáció az erdők irtásával kezdődött és az erdők megmentésével tartható fenn.


Kirstálytiszta patakok

A Bükki Nemzeti Park kristálytiszta patakjaiban is előfordul, de tenyésztik is a pisztrángot. Vasárnapi túrám emlékezetes ebédje volt a frissen sült ropogós pisztráng, amit a szabadban fogyasztottam el a Fátyol-vízeséstől pár percnyi sétára vasárnap kora délután.


Fátyol-vízesés

A Szalajka-völgy elegáns, megkapó szépségű vízesése minden évszakban gyönyörű, de télen akár jégbe fagyva is megcsodálhatjuk, ha éppen olyan idő van. További hazai úti tippekért és inspirációkért keresd a PetersPlanet blog élménybeszámolóit a www.petersplanet.travel oldalon.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

HAMVAS BÉLA NYOMÁBAN

Bala

Peter’s Planet Peruban járt

InfoPont

Peter’s Planet – Debrecen

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben