InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Svájci közönségdíj a POST MORTEM-ért

Fődíjat nyert a Brugggore Horrorfilm Fesztiválon a Bergendy Péter rendezésében készült POST MORTEM. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató kísértetfilm online nézhető a FILMIO kínálatában.

A Post Mortem lett a közönségszavazás nyertese a svájci Brugg-ban április utolsó napjaiban megrendezett horrorfilm fesztiválon, ennek köszönhetően elhozta az „Eye of the Beholder” fődíjat. A Post Mortem legközelebb a görögországi Horrorant Filmfesztiválon versenyez, ahol a szervezők nem csupán a nyitófilmnek választották, hanem az évtized egyik legjobb horrorfilmjének nevezték.

A különleges hangulatú Post Mortem, melynek főhőse egy vándorfotós, már másfél éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, 44 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon. Az elmúlt év kétségkívül legkeresettebb és legtöbb országba eladott filmje a Post Mortem volt.

A Nemzeti Filmintézet a kísértetfilm külföldi forgalmazási jogait francia, olasz, német, lengyel, szlovák, török és orosz forgalmazóknak is értékesítette Európában. Japánra, Dél-Koreára, Indiára, Délkelet-Ázsiára – köztük Szingapúrra, Vietnámra, Hongkongra, Malajziára -, Ausztráliára, a latin-amerikai országokra, az Egyesült Államokra és Kanadára is megvásárolták helyi forgalmazók, ennek köszönhetően világszerte látható lesz a magyar alkotás, nemrég mutatták be a lett és a litván mozik.

Post Mortem (Fotó: Szupermodern Stúdió / Szvacsek Attila)

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Az elmúlt nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n látható a Post Mortem, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel volt, kreatív producere Hellebrandt Gábor.

Bővebben: https://www.brugggore.ch/news/and-the-winner-is

Bergendy Péter köszönő videója: https://fb.watch/cME1jmNQVi  

Forrás: nfi.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Film Neked nőkről

Bala

Könyvekből készült sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

InfoPont

Film Neked – A hónap legjobb filmjei

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben